Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још један велики гест Елејн Лејкок: Донација вредна више од 100 хиљада евра за Специјалну болницу "Озрен" у Сокобањи

rssBookmark and Share

Сокобања 22.04.2018. Јужна Србија Инфо

Принцеза Катарина и др Елејн Лејкок, саветник хуманитарне организације "Лајфлајн" Велика Британија и пријатељ Карађорђевића и Фондације Принцезе Катарине, свечано су испоручиле помоћ у виду медицинске опреме Специјалној болници за плућне болести „Озрен“ у Сокобањи.

Још један велики гест Елејн Лејкок: Донација вредна више од 100 хиљада евра за Специјалну болницу "Озрен" у Сокобањи

Донација вредности више од 100.000 евра, која обухвата 92 болничка кревета и душека, потпуно опремљено санитетско возило, апарат фиброскоп, рачунаре и компјутерску опрему, остварена је захваљујући др Елејн Лејкок, као и сарадњи са Лајфлајн организацијом из Чикага, чији је Принцеза Катарина покровитељ.

Средства за потпуно ново амбулатно возило прикупљена су прошлог месеца, на традиционалном хуманитарном концерту, који је докторка Лејкок организовала у Ферфилд цркви у близини Лондона.

Свечаном уручењу у „Озрен“ болници присуствовали су и господин Исидор Крстић, председник општине Сокобања, др Михајло Јовановић, директор болнице „Озрен“, г-ђа Снежана Филиповић, заменица директора болнице, г-ђа Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, г-ђа Рада Милићевић, директорка Сектора осигурања Републичког фонда за здравстено осигурање, г-ђа Марија Милић, директорка Сектора за контролу РФЗО, г-ђа Светлана Милијић, директорка нишке филијале РФЗО, као и бројни други пријатељи и партнери који подржавају хуманитарни рад др Елејн Лејкок и Њ.К.В. Принцезе Катарине.

Сотировски: Предлог за одликовање госпође Лејкок

"Елејн Лејкок је до сада донирала Србији опрему од неколико милиона евра. Ја сам била гошћа принцезе Катарине. Оно што ми је посебно драго, је то да је госпођа Лејкок посебно везана на нишки крај, тачније Нишавски округ, чије је здравствене и социјалне установе несебично више пута помогла", рекла је за Јужну Србији Инфо Драгана Сотировски, начелница Нишавског управног округа.


"На једном од пријема грађана у Нишавском округу, стигао је и предлог да се покрене иницијатива да наша земља одликује чувену британску хуманитарку, највишим државним признањем за ломоћ нашем народу у Србији и Републици Српској", додаје задовољно Сотировски.

Коментара: 0


#   Сокобања   Драгана Сотировски   Нишавски округ   донација   РФЗО   председник општине   Светлана Милијић   хуманитарна акција   Снежана Филиповић   Социјалне установе   Исидор Крстић   Принцеза Катарина   Елејн Лејкок   Специјална болница Озрен
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима