Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фондација "Ана и Владе Дивац" одала признање општини Блаце

rssBookmark and Share

Блаце 20.03.2017 Јужна Србија Инфо

Фондација „Ана и Владе Дивац“, у петак 17. марта у Београду организовала је конференцију „Млади се питају – Дивац омладински фондови“, поводом представљања резултата пројекта Дивац омладински фондови који Фондација спроводи већ три године са циљем укључивања младих у процесе доношења одлука.

Фондација "Ана и Владе Дивац" одала признање општини Блаце

До сада је у сарадњи са 11 локалних самоуправа подржан 381 пројекат младих и додељено преко 29 милиона динара за реализацију омладинских пројеката у 97 насеља. У наведеном периоду, у Блацу је подржано 37 омладинских пројеката којима је додељено преко 4,5 милиона динара за реализацију.

У уводном панелу конференције говорили су Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Снежана Клашња, помоћник Министра омладине и спорта , Аза Ел-Абд, директорка Мисије УСАИД-а у Србији. Конференцији у Београду присустовали су и представници општине Блаце и Дивац омладинског фонда Блаце.

На панел дискусији која је одржана током трајања конференције на тему „Програмско буџетирање – како локалне самоуправе могу да подрже младе“, говорио је и општински већник Владимир Митровић, који је у име локалне самоуправе примио признање које је додељено општини, за изузетну подршку младима у Блацу и партнерство са Фондацијом „Ане и Владе Дивац“ у реализацији пројекта „Дивац  омладински фондови“.

Коментара: 0


#   Блаце   млади  признање  пројекти  Фондација Ана и Владе Дивац  Дивац омладински фондови
@
[ Додај коментар ]