Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грађани спречили принудно исељење самохране мајке и њено двоје деце

rssBookmark and Share

Ниш 18.01.2018. Бета

Принудно исељење самохране мајке Оливере Танасковић и њена два малолетна сина, које је било заказано за данас у 11 часова, одложено је до даљег пошто су се се пред вратима стана у солитеру на Синђелићевом тргу у Нишу окупили грађани и бројне новинарске екипе.

Грађани спречили принудно исељење самохране мајке и њено двоје деце

Оливера Танасковић и њени синови једанаестогодишњи М.Р., који је оболео од аутизма, и тринаестогодишњи С. Р., требало је да буду исељени из стана по одлуци нишког Основног суда, а по тужби за исељење који су покренули отац дечака Срђан Радловић и деда дечака Милоје Радловић.

Извршитељи се у заказано време нису појавили пред вратима стана чији је власник Срђан Радловић, иако су у пратњи полиције стигли до улаза у зграду у тачно заказано време, али се пред вратима стана најпре појавио деда дечака, а потом и отац.

Они су инсистирали да уђу у стан "како би узели своје приватне ствари", међутим како су прилаз вратима блокирали Оливерини пријатељи и огорчени грађани, Радловићи су позвали патролу полиције.

После краће расправе с полицијом Срђан и Милоје Радловић су напустили зграду. Они су добили објашање да је извршење одложено и да могу једино да покрену судски спор против лица која су блокирала улаз у стан.

Оливера Танасковић казала је новинарима да неће одустати од даље борбе да остане у стану, за који је, како је истакла и она дала новац док је живела у ванбрачној заједници са Срђаном Радловићем.

"Пропустом мог пређашњег адвоката пропустила сам да се жалим на одлуку суда којом је наложено да се са децом иселим из стана. То је било пре две и по године и од тада живим у страху од исељења", казала је Танасковић окупљеним новинарима.

Она је рекла да је по предлогу Центра за социјални рад да се деца не исељавају, Основни суд до сада више пута одлагао поступак принудног извршења.

"Основни суд је по новом спору који сам покренула донео пресуду о праву становања до пунолетства деце, али та пресуда још није правоснажна, пошто је на њу мој бивши невенчани супруг уложио жалбу. Отуда и нови покушај принудног исељења", рекла је Танасковић.

Њен адвокат Петар Костић казао је да је Основни суд септембра прошле године донео решење о праву становања деце у стану на Синђелићевом тргу, али да је предмет сада на Апелационом суду а за добијање правоснажне пресуде потребно је у просеку између шест и 12 месеци.

Деда дечака Милоје Радловић рекао је окупљеним новинарима да воли своје унуке, али да морају с мајком да се иселе из стана јер је то суд одлучио још пре скоро три године.

"За тај стан сам ја дао новац и он припада мом сину. Оливери је мој син нудио да се са децом пресели у други стан који је купио у Сомборској улици, али она није пристала и он је тај стан продао", рекао је Радловић.

Он није желео да одговори на питање новинара да ли је морално да исели унуке из стана усред зиме, али је казао да њихова мајка треба да брине куда ће они отићи после исељења.

Пријатељи и грађани Ниша који су стали у заштиту Оливере Танасковић најавили да ће данас и наредног дана непрекидно дежурати испред стана, у случају да се Радловићи врате и покушају да на силу уђу у стан.

Коментара: 0


#   Ниш   приватни извршитељи   Основни суд   исељење   Петар Костић   Оливера Танасковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима