Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Највећа нишка општина подржала укључивање најмлађих у развијању свести за очување животне околине

rssBookmark and Share

Ниш 15.03.2019. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана подржала је одржавање интерактивне радионице под називом „Играј за енергију“ а која се бави подизањем свести најмлађих у заштити животне средине и области енергетске ефикасности.

Највећа нишка општина подржала укључивање најмлађих у развијању свести за очување животне околине

"Бројне су активности које ГО Медијана организује у циљу васпитавања нових генерација на путу одрастања. Ова је тема нова за нас, али и прилика да се укључимо у неке нове догађаје који ће у будућности нашој деци доносити добробит у области штедње енергије и здравијих услова живота", рекао је отварајући радионицу, први човек централне нишке општине, Небојша Коцић.

Гостујућа школа школи „Учитељ Таса“ била је „Ратко Вукићевић“. На Радионици је учествовало 36 ученика шестих разреда, шест тимова по шест ученика, по три тима из обе школе.

Носилац Кампање необичног школског часа, је Немачка организација за међународну сарадњу GIZ,  као део Пројекта српско-немачке развојне сарадње „DKTIEнергетска ефикасност у јавним зградама", а реализатор је експертска организација Build Energy Team – БЕТ из Београда.  

Циљ кампање је да се деца у основним школама научe и подстакну да воде рачуна о важности рационалне употребе енергије и енергетској ефикасности како у школи, тако и својим домовима.

Кампања ће у предстојећем периоду бити реализована кроз интерактивне радионице „Играј за енергију“, као комбинација предавања и мини-такмичења у друштвеној игри која је креирана у оквиру овог GIZ пројекта, а која је намењена деци од 12 до16 година.

У току марта и априла месеца кампања ће бити реализована у основним школама у десет градова Србије: Краљево, Ниш, Нови Сад, Крагујевац, Београд ГО Палилула, Прибој, Панчево, Ћуприја, Апатин и Лесковац.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   екологија   Медијана градска општина   Нови Сад   Ратко Вукићевић ОШ   ГО Палилула   Учитељ Таса ОШ   радионице   Заштита животне средине   ГИЗ Немачка   Небојша Коцић   Играј за енергију
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима