Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Највише се памти учитељица: Славица Чикарић из Прокупља са ђацима направила представу „Шира од плавог неба, наша је љубав храброст и вера“

rssBookmark and Share

Прокупље 12.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Учитељица Славица Чикарић истиче се као пример преданости традицији и вредностима прошлих времена у образовању. Она је једна од ретких која ставља ученике и њихове потребе на прво место, истрајавајући у одржавању традиционалних мера и метода како у учионици, тако и ван ње.

Фото: Град Прокупље
Фото: Град Прокупље

Иновативна, оригинална и креативна, већ више од две деценије инспирише креативне генерације ђака у Основној школи "Ратко Павловић Ћићко".

Традицонално, са четвртим разредом, негде пред крај школске године, она на веома лак, разумљив и допадљив начин, осим свих већ усвојених лекција, своје ђаке научи још нечему новом кроз игру и драму. Овога пута то је учинила кроз представу "Шира од плавог неба, наша је љубав храброст и вера".

Да је ово била веома креативна лекција на сцени, потврдили су нам и посетиоци, највећим делом родитељи учесника, који нису крили одушевљење још једним оваквим наступом својих најмлађих суграђана.

"Настала је у оквиру пројекта из природе и друштва на тему 'Прошлост нашег народа', а спремали смо је сви заједно као хуманитарну представу, како бисмо помогли једној нашој другарици да оде на камп. Одлучили смо да представи дамо овакав назив, јер су се вера, љубав и храброст нашег народа увек провлачили као мотив у свакој борби за боље сутра", рекла је учитељица Славица Чикарић и изразила задовољство јединством које су, сви заједно, показали у организацији и реализацији ове представе.

"Шест месеци смо истраживали прошлост нашег народа у време турске власти, како би деца, најбоље схватила време, које ће, кроз своје улоге, приказати публици. Ја сам задовољна њиховом изведбом и радује ме да је и публика препознала њихову добру вољу и жељу да помогну свом ближњем на овакав креативан и допадљив начин. Сви у школи су се сложили да од новца са премијере, али и реприза које ће уследити, помогнемо нашој ученици, а њиховој другарици, која је прерано остала без једног родитеља", истакла је учитељица великог срца Славица Чикарић.

Додала је да су у самој представи, поред IV/2 одељења, које броји 31 ученика, учествовали и наставник музичке културе Горан Копривица и директорка Основне школе "Ратко Павловић Ћићко" Весна Тодоровић.

Подршка овим младим ствараоцима ни ранијих година није изостајала, јер су њихови мотиви и циљеви, који их воде и које желе да остваре увек узвишени, па се надамо да ће се Прокупчани одазвати њиховом позиву, да и у наредним представама буду део онога што они стварају.


#   Прокупље   представа   учитељица   Ратко Павловић Ћићко ОШ   Дом културе Прокупље   ђаци   Славица Чикарић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима