Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нема посла за шест доктора наука и за преко 5.000 дипломаца

rssBookmark and Share

Алексинац 22.02.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Према евиденцији нишке филијале Националне службе за запошљавање на подручју града Ниша и околних општина – Алексинца, Ражња, Сврљига, Гаџиног Хана, Мерошине и Дољевца, тренутно је без посла чак 5.391 лице са факултетском дипломом и шест доктора наука.

Нема посла за шест доктора наука и за преко 5.000 дипломаца

Незапослени високошколци и доктори наука чине нешто више од десет одсто укупно незапослених.

На евиденцији нишке филијале НЗС у јануару је било евидентирано 51.577 особа или за 3.330 мање него у устом месецу прошле године. У самом граду Нишу без посла је почетком године било 34.891 лице, односно 2.294 мање него почетком 2014. године.

Професори немачког језика, дипломирани фармацеути и ИТ стручњаци већ дуже време су најтраженија занимања, што потврђује и податак да на евиденцији нишке филијале НЗС тренутно нема ни једног професора немачког.

Међу незапосленима на подручју нишке филијале НЗС највише је средњошколаца – 33 одсто, диплому трогодишње средње школе има 27 одсто незапослених, а диплому основне школе има 19 одсто евидентираних.

На евиденцији нишке филијале Националне службе за запошљавање убедљиво је највише дипломираних економиста – 1.050, за њима следе дипломирани правници којих је 600 и доктори медицине којих је 380.

На евиденцији нишке филијале НЗС налази се и 2.919 особа које на посао чекају дуже од десет година.

Коментара: 2


#   Алексинац   Ражањ   Мерошина   Сврљиг   незапосленост   Дољевац   Гаџин Хан   НСЗ (тржиште рада)   без посла   средње школе   фармацеути
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    pavle, 23.02.2015.:
    agresivnije i masovnije zapošljavanje maldih u privatni sektor u vojvodini.u 2015.i obaveza poslodavca je da zapošljava..osobu sa invaliditetom ukoliko ta osoba dodje i zatraži posao.

  • (+0) (-0)

    penzioner, 09.03.2015.:
    Kako onda,moj sin,sa zavrsenim Elektronskim fak.IT akademijom i raznoraznim kursevima za razne programske jezike,vec vise godina je na evidenciji RZZ-e?


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима