Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опељешили 50 српских ђака на екскурзији, покупили им и пасоше!

rssBookmark and Share

Лесковац 19.10.2014. Курир

Група од 56 ученика четвртог разреда средње медицинске школе из Лесковца у ноћи између среде и четвртка опљачкана је у италијанском граду Риминију, где су били на екскурзији.

Опељешили 50 српских ђака на екскурзији, покупили им и пасоше!

Пљачка се догодила током ноћи, кад су лопови обили специјално уграђен сеф у бункеру аутобуса испред хотела и из њега однели свих 56 пасоша, новац и ствари које су биле на седишту, каже Братислав Стојановић, вођа пута и сувласник туристичке агенције ‚‘Бавка‘‘.

Конзулат помагао

Стојановић каже да је директорки школе, професорима и ученицима одмах објаснио да је све релевантне чиниоце обавестио и договорио се да добију пасоше у најкраћем року.

- Ступили смо у контакт с нашим конзулатом у Риму, који је експресно реаговао, као и наша полиција у Лесковцу. Папири су брзо били готови и чекали су нас у српском конзуларном представништву у Трсту. Деца су пре тога обишла Сан Марино, обавила све по програму и добила додатна два и по сата боравка у Трсту - прича Стојановић и додаје да су, како им је саопштено у Италији, пљачку из специјалног, уграђеног сефа у аутобусу извели прави професионалци и да су он и возач највише покрадени. Иначе, пасоше су оставили у сеф јер су мислили да су ту најсигурнији пошто је реч о аутобусу новије генерације у Европи.

Вратили се кући

Ученици и професори су с екскурзије у Лесковац допутовали јуче ујутру. Међутим, нико од професора није био расположен за разговор. У школској управи смо сазнали да су чули за проблем, али да извештај очекују сутра.

Уплашили родитеље
МИСЛИЛИ СМО ДА НИКАД НЕЋЕМО ПРЕЋИ ГРАНИЦУ


Кад су сазнали да су покрадени, ученици кажу да су им се тад срушили сви снови и идеали о матурској екскурзији.

- Мислили смо да никад нећемо изаћи из Италије. Међутим, кад смо чули разговор вође пута с амбасадом у Риму и полицијом у Лесковцу, то нас је охрабрило - кажу ученице које су порукама, како кажу, уништиле своје родитеље.

- Можете замислити како је било нама родитељима у Лесковцу. Мислили смо на најгоре. Растрчали смо се и ми овде да се све организује како треба. Хвала богу, све је добро испало - кажу родитељи.
 

Коментара: 0


#   Лесковац   школе   полиција   Туристичке агенције   пљачка   ученици   екскурзија   Братислав Стојановић   професионалци
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима