Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опуштање појединих даје могућност увођења ригорознијих мера у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 23.02.2021. Јужна Србија Инфо

Сотировски је апеловала на суграђане да се не опусте после вакцине, већ да заштите и себе и друге поштујући препоруке епидемиолога. "Појачан је рад комуналне милиције и санитарне инспекције, а ванредна ситуација проглашена у Нишу даје могућност увођења ригорознијих мера од сада важећих" рекла је градоначелница Ниша прилпком уручења заштитне опреме нишком Дому здравља.

Опуштање појединих даје могућност увођења ригорознијих мера у Нишу

Град Ниш обезбедио је заштитну опрему, дезинфекциона средства за нишки Дом здравља, као једне од најоптерећенијих здравствених установа у ванредној ситуацији због епидемије коронавирусом и у кампањи вакцинације.   

Приликом данашњег уручења заштитне опреме, и то комбинезона, мантила, каљача, маски и дезинфекционих средстваа, као добродошлу донацију "Лајонс" клуба из Ниша, градоначелница Драгана Сотировски, изјавила је, да је до сада у нашем граду вакцинисано 65.000 људи, да Ниш предњачи у Србији и да је нишки Дом здравља похваљен од стране председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић.

„Имамо повећање броја заражених у Нишу и Србији и то није добро“, упозорила је градоначелница Ниша. Она је апеловала на суграђане да се не опусте после вакцине, већ да заштите и себе и друге поштујући препоруке епидемиолога. Појачан је рад комуналне милиције и санитарне инспекције, а ванредна ситуација проглашена у Нишу даје могућност увођења ригорознијих мера од сада важећих. Управљаћемо се за сада према одлукама републичког Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19, напоменула је Драгана Сотировски. 

Захваљујући на донацији, директор Дома здравља проф. др Милорад Јеркан рекао је да Дом здравља има на располагању четири врсте вакцина, да се вакцинација одвија према унапред утврђеном плану и без застоја.


#   Ниш   Дом здравља   Драгана Сотировски   донација   Милорад Јеркан   Коронавирус   заштитне маске   ковид вакцина   Лајонс клуб
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима