Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У марту изградња хемато-онколошког дечјег одељења

rssBookmark and Share

12.01.2016. НТВ, Јужна Србија Инфо

Почетком марта ће, при Клиници за дечије интерне болести у Нишу, бити започета изградња хемато-онколошког одељења, којом ће капацитети већ постојећег одељења бити увећани за 80% а тиме ће малишани обелили од рака добити адекватну, савремену негу каква им је потребна.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Пројекат и акцију за иградњу овог одељења покренуло је удружење НУРДОР.
У Србији сваке године од рака оболи од 300 до 350 деце. И број оболеле деце на југу Србије сваке године се повећава те су капацитети хемато-онколошког одељења Дечије интерне клинике у Нишу давно попуњени.
Ипак, проблем недостатка простора ускоро ће бити превазиђен. Почетком марта почеће изградња посебног хемато-онколошког одељења, чиме ће се капацитети удвостручити, а деци ће бити омогућена најадекватнија нега. Овај пројекат покренуло је удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР у сарадњи са Клиничким центром у Нишу.
Ново одељење обухватиће и изградњну дневног боравка и играонице за децу, а створиће се услови да и родитељи буду поред деце за време лечења – што до сада није било могуће. Из НУРДОР-а позивају све људе добре воље да им помогну у изградњи овог одељења.
До сада је акцијом прикупљено 100.000 евра, а да би се изградња одељења завршила неопходно је још толико новца, кажу у НУРДОР-у. Брзина радова зависи од брзине прикупљања новца, али они очекују да ће одељење бити у функцији до 2019. године.

Коментара: 0


#   Клинички центар Ниш   Дечја клиника   НУРДОР удружење   изградња   Дечије хемато-онколошко одељење  
@NURDOR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима