Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уписна грозница на нишким факултетима

rssBookmark and Share

Ниш 25.06.2018. Народне новине, Белами, Јужна србија Инфо

На 13 факултета Универзитета у Нишу завршено је пријављивање кандидата за полагање пријемних испита за школску 2018/2019. годину,а полагање почиње данас и завршава се 29.јуна према распореду објављеном на високошколској установи.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Упис кандидата, студента мора бити завршен до 18. јула. Други конкурсни рок високошколске установе ће огласити најкасније до 31. јула, а биће организован од 3. до 20.септембра.

На 13 факултета Универзитета у Нишу ове године прву годину основних академских студија и интегрисаних академских студија о трошку државе, односно на буџету, уписаће  3.158 бруцоша,одлука је Владе Републике Србије након што је Сенат Универзитета у Нишу доставио своје мишљење о уписној квоти. Студије ће сами у првој години студија платити 1.685 кандидата. Укупан број бруцоса који ће ове године бити уписани у прву годину основних и интегрисаних академских студија на 13 факултета је 4.843.

Што се тиче Пољопривредног факултета мишљење Сената Универзитета у Нишу је да Пољопривредни факултет упише 120  студената у прву годину студија који би се финансирали из биџета.  Како су студијски програми овог факултета у процесу акредитације, надлежно министарство није уврстило овај факултет у Конкурс за упис студената у прву годину основних академских студија за 2018/2019. годину, а то је учињено и са студијским програмом за немачки језик и књижевност Филозофског факултета који, такође, чека да буде акредитован.

Коментара: 0


#   Ниш   факултет   студенти   упис   Универзитет у Нишу   немачки језик   бруцоши   Пољопривредни факултет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима