Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уручена помоћ за поплављене ромске породице у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 06.04.2018. Јужна Србија Инфо

Црвени крст Прокупље наставља да брине о породицама чија су домаћинства претрпела штету од поплава које су током марта месеца задесиле подручје општине Прокупље.

Уручена помоћ за поплављене ромске породице у Прокупљу

Јуче је 63 грађана из ромског насеља Мала Губа добило хуманитарне пакете који су стигли у Црвени крст Прокупље а обезбедила их је Агенција за избеглице.

"Помоћ је стигла крајем марта и како су нас обавестили надлежни из Агенције, намењена је  породицама које су недавно претрпеле штету од поплава. Извршили смо детаљну процену потреба свих 12 породица, а наши волонтери су добијену помоћ разврстали како би лакше стигла до оних којима је најпотребнија", кажу надлежни у Црвеном крсту Прокупље.

Хуманитарна помоћ коју је послала Агенција за избеглице садржи постељине, ћебад, дечију гардеробу, гардеробу за одрасле, јакне, патике, веш, обућу и још много других неопходних одевних предмета. Треба истаћи да је свако од 63 лица из Насеља Мала Губа, добило постељину и ћебе, као и комплет неопходних одевних предмета и обуће. Међу најугроженијим становницима овог ромског насеља је и тридесеторо деце свих узраста која су се посебно обрадовала поклонима.

Коментара: 0


#   Прокупље   Роми   Црвени крст орг.   волонтери   поплава   хуманитарна помоћ   Мала Губа насеље
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима