Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За бољи живот Рома: Презентација програма “Ромактед"

rssBookmark and Share

Ниш 29.11.2018. Јужна Србија Инфо

У Градској кући у Нишу јуче је одржана презентација програма Ромактед,који спроводи Савет Европе и који има за циљ да пружи подршку ромској популацији од стране локалне самоуправе у различитим сегментима.

За бољи живот Рома: Презентација програма “Ромактед"

Програм носи назив “Промовисање доброг управљања и оснживање ромске заједнице на локалном нивоу”.

Формирана је и Инстуционална Радна група  са циљем унапређења комуникације и координације активности, те побољшања делотворности рада служби које се на локалном нивоу баве проблемима Рома,као стручно радно тело Градског већа  Града Ниша.

Ово је пројекат који уз подршку Европске уније спроводи Савет Европе у седам земаља Западне Европе и Турској, а фокусиран је на изградњу политичке воље и подршци локалним самоуправама да изграде капацитете за подршку ромској заједници, али и подршку ромским заједницама да унапреде свој сопствени живот.

Програм “ROMACTED“ је усресређен на потребе које искажу локалне и ромске заједнице у решавању заједничких проблема из различитих области.

Поред тога, циљ програма је да оснажи Роме и Ромкиње и на индивидуланом нивоу кроз унапређење личних капацитета и вештина за остваривање својих права.

Коментара: 0


#   Ниш   Роми   радна група   Савет Европе   Тијана Ђорђевић   Ромакатед програм
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима