Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цветановић примио учеснике ликовне колоније "Власина"

rssBookmark and Share

Лесковац 22.08.2017. Јужна Србија Инфо

У Свечаној сали града приређен је пријем за ликовне уметнике, који ће у наредних недељу дана бити део ликовне колоније „Власина“ на Власинском језеру.

Цветановић примио учеснике ликовне колоније "Власина"

На Власини је, у оквиру ове колоније, до сада стварало преко 200 уметника, а радови настали на њој, обогатили су фонд Лесковачког културног центра за око 500 нових уметничких дела.

Реч је о колонији са традицијом дугом четири деценије. Градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да је због њеног значаја и традиције локална самоуправа финансијски подржала одржавање ове ликовне колоније и са том праксом ће се наставити и убудуће.

- Култура и уметност обогаћују нашу свакодневицу и дају душу једном граду. Ми настојимо да лесковачкој публици пружимо квалитетне културне садржаје, и да истовремено створимо могућност да млади али и већ афирмисани уметници стварају у нашем окружењу и допринесу јачању културних веза међу градовима и државама, рекао је Цветановић.

Ликовна уметница из Београда Љиљана Бурсаћ, учесница овогодишње колоније "Власина", истакла је да ће учесника бити да квалитет ове колоније подигну на још виши ниво и уђу на листу ликовних колонија које подржава и Министарство културе.

Директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић најавила је одржавање изложбе на којој ће бити представљени радови са ове али и са претходних ликовних колонија на Власини.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Власинско језеро   ликовна колонија   локална самоуправа   Сања Цонић   Ликовна колонија Власина
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима