Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Две изложбе факултета уметности

rssBookmark and Share

04.06.2014. Факултет уметности

У петак нас очекују две изложбе студената Факултета уметности у Нишу

Две изложбе факултета уметности

Годишња изложба

Отварање годишње изложбе радова студената Одсека за ликовне и Одсека за примењене уметности одржаће се у петак, 06. јуна 2014. године, у просторијама Одсека за ликовне уметности (Уметничка школа Ниш, улица Првомајска број 6) у 12 сати, и просторијама Одсека за примењене уметности (О.Ш. Његош, улица Пантелејска број 60) у 13:30. Изложба ће бити отворена до 20. јуна 2014. године.

 

Изложба "Диплома 2014"

Изложба "ДИПЛОМА 2014" Мастер студената одсека за ликовне уметности Факултета уметности у Нишу свечано ће бити отворена у Павиљону у Тврђави у петак 06. јуна 2014. године у 19 сати.

"ДИПЛОМА 2014", изложба генерације академских мастер студија Сликарства, обухвата радове осам аутора који су професионална искуства стекли на Факултету уметности у Нишу. У класи мр Ђура Радоњића, ред. професора, школовање су завршили Никола Милић и Сава Милић, искуства у области сликарства у класи мр Катарине Ђорђевић, ред. проф. су стекли Катарина Новаковић, Јасмина Обрадовић и Предраг Милосављевић, а под менторством мр Братислава Башића, ванр. професора су стасале Јована Савић, Дуња Ћирић и Јелена Крстић.

Упркос различитости ликовних поетика, ови млади уметници се задржавају на традиционалном истраживању слике као медија. Пејзаж, фигурација и мртва природа се јављају као доминантне тематске одреднице у њиховом раду." мр Катарина Ђорђевић

 


#   Факултет уметности   Јована Савић   изложба   Јасмина Обрадовић   Катарина Новаковић   Предраг Милосављевић   Уметничка школа   Братислава   Лена Крстић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима