Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Филм о безбрижном животу девојчице са села

rssBookmark and Share

Прокупље 30.07.2023. Јужна Србија Инфо

Филм клуб Прокупље у копродукцији са Cinnamon филмом из Београда, започео је снимање првог дугометражног играног филма у Прокупљу. Тренутно се снимају кадрови у селу Гласовик код Житног Потока, а од средине наредне недеље почеће снимање и у Прокупљу.

Филм о безбрижном животу девојчице са села

-После пар година припрема, почели смо да снимамо дуго најављивани филм. Задовољство је веће, јер смо успели да то радимо по највишим филмским стандардима, што ова прича и заслужује, истакао је редитељ и продуцент Жикица Јовановић.

Он је најавио да ће публика у Србији, али и свету имати прилику да види једну топлу људску причу о девојчици која води скроман, али радостан живот на селу са својом баком. -Ипак, поред безбрижности њеног детињства, она је принуђена на ново поглавље у свом животу – похађање школе у граду, што доноси бројне промене у њеној свакодневици. Девојчицу Василију игра Анђелија Филиповић, њена бака је Соња Јауковић, учитељица са села Тамара Алексић, учитељица из града Марина Воденичар, мајка Калина Ковачевић, док Тамариног мужа игра Златан Видовић, истакао је Јовановић.

Режију и продукцију овог филма потписују Жикица Јовановић, Ивица Видановић и Властимир Стевановић. Сценарио је писала Србијанка Станковић, по идеји Кармен Јовановић, а текст је дорадио драматург Богдан Шпањевић. Директор фотографије је Филип Стојановић, сценограф Невена Марковић, а костимограф Маргарета Маринковић.

Пројекат је подржао Филмски центар Србије, Град Прокупље, али и бројни спонзори и љубитељи филма.


#   Прокупље   филм   Житни Поток   фотографије   документарни филм
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима