Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Филмски сусрети: Глумци "освајају" Нишку тврђаву 24. августа

rssBookmark and Share

10.08.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма „Филмски сусрети“ - Ниш јединствена манифестација филмске уметности која искључиво вреднује креативни рад филмских глумаца, одржаће се на Нишкој тврђави од 24. до 30. августа.

Филмски сусрети: Глумци "освајају" Нишку тврђаву 24. августа

Данас је у Нишком културном центру одржана конференција за новинаре на којој су говорили директор Срђан Савић и уредник филмског програма НКЦ-а и члан дирекције фестивала, Дејан Дабић. 

Фото: Јужна Србија

Овај јединствени Фестивал у региону један је од најзначајнијих брендова Ниша и одлична прилика за за културно - туристичку промоцију, изјавио је раније Урош Парлић, директор ТОН-а и председник Савета 52. Филмских сусрета..

Фото. Јужна Србија

Гледаоце ове године очекује нови изглед Летње позорнице са новим седиштима и реконструисаном бином.

Град на Нишави угостиће многе филмске звезде са простора бивше Југославије, између осталог долазак је највила, хрватска и југословенска глумица српског порекла Божидарка Фрајт.

На "Сусретима" ће боравити Никола Којо и многи други .. (Ускоро опширније).

ЗВАНИЧНИ ПРОГРАМ (Летња позорница, 20.30)

Четвртак, 24.8.

Свечано отварање

Додела награде “Павле Вуисић”

“Стадо”
режија: Никола Којо
глумци: Никола Којо, Зоран Цвијановић,Весна Тривалић, Наташа Нинковић, Никола Ђуричко, Срдјан Тимаров, Петар Стругар
Сатирична комедија о животу иза камере. Често је већа драма претходи филмској или телевизијској драми коју гледамо. Неизлечиви ентузијасти, слепи за објективне околности, стављају на коцку своју егзистенцију у жељи да направе велико уметничко дело.
“Устав Републике Хрватске”
режија: Рајко Грлић
глумци: Небојша Глоговац, Дејан Аћимовић, Ксенија Маринковић, Божидар Смиљанић, Зденко Јелчић 
Прича о четворо људи који живе у истој згради и зазиру једни од других, јер се разликују по имовинском статусу, сексуалним навикама, националности и вери. И вероватно никада не би међусобно прозборили да их несрећа на то не натера и учини међусобно зависним. Мучно и болно они се полагано почињу отварати и међусобно препознавати као људи.
Петак, 25.8.
“Санта Мариа Делла Салуте”
режија: Здравко Шотра
глумци: Војин Ћетковић, Тамара Алексић, Александар Ђурица, Небојша Илић, Данијела Михајловић, Слобода Мићаловић
Биографски филм и серија о једном од највећих српских песника доноси узбудљиву слику Војводине и Србије друге половине 19. и почетка 20. века. Реч је о историјској теми која прати истиниту љубавну причу.
“Афтерпартy”
режија: Лука Бурсаћ
глумци: Раде Ћосић, Никола Шурбановић, Јана Милосављевић, Владимир Гвојић, Драган Јовановић, Слободан Бештић, Лидија Вукићевић
Марко - Маре је младић у касним двадесетим који и даље живи са родитељима, ради као бармен у познатом београдском клубу, а машта да постане глумац. У томе му помаже и његова пријатељица (а повремено и девојка) Тића, која ради као шминкерка на разним снимањима. Тића, као и остали Маретови пријатељи и околина, сматра да је он звезда. И сам Маре верује у то. Зато се пријављује за кастинг…
Субота, 26.8.
“Нигде”
режија: Предраг Велиновић
глумци: Небојша Миловановић, Милош Самолов, Марија Бергам, Ивана Велиновић, Ерол Кадић, Борис Шавија, Снежана Кнежевић
Наташа, Буре и Антоан су троје нераздвојних пријатеља, чији однос балансира између пријатељства и љубави. Прича почиње почетком деведесетих и обухвата период од десет година, током којих Наташа неће рећи ни да ни не, ни Бурету, ни Антоану, иако ће бити и са једним, и са другим, али и без једног, и без другог.
“Реквијем за госпођу Ј.”
режија: Бојан Вулетић
глумци: Мирјана Карановић, Даница Недељковић, Јована Гавриловић, Мира Бањац, Вучић Перовић, Срђан Жика Тодоровић, Борис Исаковић
Господја Ј. је донела важне животне одлуке, али да би све то реализовала потребна јој је само једна оверена потврда – уверење о радном стажу за последњих 20 година. У земљи која управо пролази кроз транзицију и свеобухватну реформу администрације, то ће бити јако компликовано. Јер живети у транзицији је компликовано, а умрети је још компликованије.
Недеља, 27.8.
“Име: Добрица, презиме: непознато”
режија: Срдја Пенезић
глумци: Славко Штимац, Хана Селимовић, Мирјана Јоковић, Хелена Јаковљевић, Богдан Диклић, Рената Улмански, Миодраг Радовановић/Мргуд, Марко Баћовић
Добрицу живот никада није мазио. Још као беба напуштен је од родитеља и бачен на ђубриште. Првих двадесет и осам година свог живота проводи углавном или у сиротишту или у затвору. Ипак, да ли зато што је првих пар година свог живота провео са људима који су га заиста неизмерно и беспоговорно волели, или зато што је то његова природа, он бира да у људима види само добро.
ИН МЕМОРИАМ
“Слепи путник на броду лудака”
Режија: Горан Марковић
Улоге: Игор Ђорђевић, Александар Ђурица, Тихомир Станић, Маша дакић, Радоје Чупић, Јелена Ђокић, Горан Шушљик, Срђан Тимаров, Александар Срећковић
Последњи период живота знаменитог српског приповедача Петра Кочића, у душевној болници на Губеревцу, у окупираном Београду 1915. године, тема је телевизијског филма "Слепи путник на броду лудака" сценаристе Вулета Журића.
Понедељак, 28.8.
„Јесен самураја”
режија: Данило Бећковић
глумци: Петар Стругар, Христина Поповић, Никола Којо, Сергеј Трифуновић, Андрија Милошевић, Владо Јовановски, Петар Новићевић
Романтична комедија са много смеха, али и нежних осећања. Главни јунак, Владица је професионални каратиста, шармантни бонвиван који је некада био велики таленат, али није направио велику каријеру због превелике склоности ка проводу и ноћном животу. По окончању каријере враћа се у родни град и заљубљује се у Снежану и везује за њу и њеног синчића Вукашина.
“Бисер Бојане”
режија: Милан Караџић
глумци: Славен Дошло, Вања Ненадић, Милутин Караџић, Андрија Милошевић, Христина Поповић, Дубравка Дракић, Младен Нелевић
Ђорђе Поповић, млади лекар из Београда, добија анонимни позив да упозна оца. У том тренутку Ђорђе верује да му је отац мртав, али ипак одлучује да се упусти у потрагу за сопственим идентитетом. Он одлази у Црну Гору и успут упознаје Лолу, младу кајтерку и ћерку полицијског инспектора, која путује на Аду Бојану.
Уторак, 29.8.
“Козје уши”
режија: Марко Костић
глумци: Горица Поповић, Слободан Ћустић, Никола Којо, Милица Спасојевић, Сергеј Трифуновић, Горан Радаковић, Никола Маричић, Павле Марковић
Горко-хуморна, двоструко кодирана прича о једној жени и једној земљи. Жена, Стојанка, из малог села у Банату на ивици Делиблатске пешчаре, баш као и њена земља, живе у веома суровим условима свакодневне борбе за голу егзистенцију, а још више за сам смисао тог и таквог живота.
“Игла испод прага”
режија: Иван Мариновић
глумци: Никола Ристановски, Богдан Диклић, Јелисавета Сека Саблић, Филип Клицов, Леон Лучев, Дејан Ðоновић, Љубомир Бандовић
Медитеранска комедија у којој се отац Петар замери својим парохијанима након што одбије да учествује у њиховој великој продаји земље. Сељани тада одлучују да се освете тако што ће саботирати спровод покојне Анђе Трипове, за коју се сумња да је била вештица. У низу Петрових сучељавања са мештанима, својом породицом, и на крају самим собом, настаје сасвим надреални хаос.
Среда, 30.8.
Додела награда и свечано затварање
Гостујући филмови:
“Сенке над Балканом” – пилот епизода ТВ серије
“Хипи долина” – документарни филм

Фестиваћ ће имати многе пратеће догађаје, о чему ће јавност бити обавештена.

Продаја карата почиње следеће недеље, а цене комплета су 2.000, док ће појединачне улазнице коштати 400 динара.


#   Јужна Србија регион   Срђан Савић   Филмски сусрети   Урош Парлић   Мира Бањац   летња позорница   Драган Јовановић   Нишки културни центар   Дејан Дабић   Горица Поповић   Горан Марковић   Ана Јоковић   Сергеј Трифуновић   Игор Ђорђевић   Сека Саблић   Петар Стругар   Славен Дошло   Наташа Нинковић   Павле Вуисић   Слобода Мићаловић   Миодраг Радовановић   Војин Ћетковић   Мирјана Карановић   Небојша Глоговац   Славко Штимац   Јована Гавриловић   Здравко Шотра   Тамара Алексић   Никола Којо   Небојша Миловановић   Богдан Диклић   Сенке над балканом   Хипи долина   Борис Исаковић   Тихомир Станић   Лидија Вукићевић
@WhistlerDick @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима