Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Kонцерт камерног оркестра „Трио Амаел“

rssBookmark and Share

Ниш 25.04.2018. Јужна Србија Инфо

Kонцерт камерног оркестра „Трио Амаел“, биће одржан у суботу 28. априла 2018. године, у Концертно - изложбеном простору Факултета уметности у Нишу (Књажевачка 2а), са почетком у 20 сати.

Kонцерт камерног оркестра „Трио Амаел“

Концерт организује Нишки културни центар. Цена улазнице је 300 динара, за ђаке и студенте је 200 динара, а карте се могу купити на улазу, непосредно пре концерта.

ПРОГРАМ

Петер Копач (1949) Словенија   

Неизбежност 2009 (премијерно извођење у Србији)

Милко Лазар (1965) Словенија

Пет кратких комада

Allegro

Largo lamento

Allegro moderato

Largo mistico

Allegro maestoso

(2001. Написано за трио Амаел - премијерно извођење у србији)

 

Франц Шуберт                             

Трио у Ес - дуру, опус 148 D897 (Notturno)  Adagio

Бержик Сметана                         

Трио опус 15  у ге – молу

Moderato assai –Piu animato

Allegro, ma non agitato

Finale. Presto

АМАЕЛ КЛАВИРСКИ ТРИО има интернационалну репутацију коју је остварио наступајући у Њујорку, Лондону, Риму, Београду, Бергену, Сан Марину, Софији, Минхену...Њихов реситал у престижној светској сали ,, Карнеги хол“ критичари су оценили одличом оценом.

Осим што су чланови триа музичари овог састава наступају и као солисти на многим музичким фестивалима држећи реситале и солистичке концерте или наступе са оркестрима. Као појединци, а и трио снимили су велики број компакт дискова са концертних наступа и снимке са радио и ТВ станица емитованих широм Европе Америке и Азије.

Амаел трио је један од најпопуларнијих и најтраженијих камерних оркестара у Словенији. Репертоар триа Амаел поред стилски разноврсне музичке литературе, изводи и дела савремених словеначких композитора намењених овом саставу. 

Бетовенов „Војвода“ супериорног је и чистог звука, респектибилан по структури, одише магијом модулационих боја, истиче луминесцент сјајних трилера и осенчених нијанси. (Класични извори, Форџ, Лондон)

Екстремно висок ниво музичке комуникације ово троје изузетних владара својих инструмената сажимају респектибилне експертизе у високо музичко искуство. Вјесник, Загреб

Амаел трио је одличан ансамбл. Интонација гудача је беспрекорна. Њихов богат, прелеп и хомоген звук из деликатног, прелива се у вибрације чистокрвног звука. Бројна мултинационална публика наградила је извођаче френетичним аплаузом и овацијама. Њујоршка концертна критика, Карнеги хол 2006. 

Концерт Амаел клавирског триа биће упамћен као сјајан уметнички доживљај... Током осамнаест година постојања клавирски трио Амаел гостовао је на разним фестивалима у Европи и свету:  Фестивал Спектрум у Карнеги Холу у Њујорку, Григов фестивал у Бергену, Маск фест у Сан Мариу, фестивал у Риму. Радио Београд

Волођа Балжалорски виолиниста је добитник бројних престижних награда. Као солиста наступао је са Словеначком филхармонијом, Словеначким симфонијским оркестром, Моравско-силеским камерним оркестром, загребачким „Гаудеамус“ оркестром, Дубровачким камерним оркестром, „Френбургер“ барокним солистима. Константно је активан на пољу камерне музике, као члан интернационалних група и ансамбала. Неколико година у назад наступа у дуима са Кристофом Тајлером и Хико Хасом.

Професор је виолине на Музичкој академији у Љубњани. Његов педагошки рад представља важан део његове каријере. Његови студенти добитници су првих награда на значајним такмичењима у земљи и иностранству. Одржао је велики број мастер часова везаних за његове инернационалне наступе.

Дамир Хамидулин виолончело

Виртуозни солиста и одличан репрезент чувене руске школе. Први је  виолончелиста  и солиста Националне оперске куће у Љубљани и дугогодишњи члан клавирског триа Амаел. Као солиста и камерни музичар наступао је широм Европе. Учествовао је на разним интернационалним фестивалима у Словенији, Молдавији, Русији...Свирајући готово све значајне концерте за соло виолончело, остварио је успешну сарадњу са Казанском филхармонијом, али и другим симфонијским и камерним оркестрима из Русије и Словеније изводећи дела Хајдна, Се -Санса, Дворжака, Шумана и Чајковског.

Золтан Петер клавир

Рођен је у Војводини.Похађао је средњу музичку школу у Суботици у класи Марије Секељ. Студије клавира уписује на ФМУ у Новом Саду, у класи професора Арба Валдме, а дипломирао је на Музичкој академији у Љубљани.

Као солиста, камерни музичар и корепетитор сарађивао је са музичарима највишег ранга, наступајући у Италији, Мађарској, бившем СССР-у, Немачкој и Швајцарској. Одржао је бројне концерте са оркестрима, под вођством угледних диригената: Игор Гјадров, Симон Робинсон, Берислав Скендеровић, Херман Остендарп, Гуидо Манцузи, Џорџ Пеливаниан, Пол Хоскинс, Ен Шао и других.


#   Ниш   Факултет уметности   студенти   Нишки културни центар   камерна музика   Књажевачка улица   Трио Амаел
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима