Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлијски средњошколци на Међународном позоришном фестивалу ФЕТЛИФ (FETLYF) у Француској

rssBookmark and Share

Куршумлија 08.04.2018. Јужна Србија Инфо

На 15. Међународном позоришном фестивалу за франкофоне средњошколце ФЕТЛИФ (FETLYF), који се одржава у граду Сен Мало (Saint Malo) на северозападу Француске, нашу општину представили су ученици Гимназије из Куршумлије: Јана Миладиновић, Јелена Јовановић, Милица Дељанин, Сава Милојевић, Вељко Аврамовић и Дамјан Алексић, са предавачима, Миленом Вукајловић, професором ликовног васпитања и Мајом Митровић, професором француског језика и књижевности.

Куршумлијски средњошколци на Међународном позоришном фестивалу ФЕТЛИФ (FETLYF) у Француској

Ученици су били смештени у француским породицама, па су тако имали могућности да побољшају своје знање француског језика, али и да својим домаћинима представе нашу земљу и буду амбасадори Србије, представљајући је на најбољи могући начин, кроз културу.

Ученици Гимназије на Фестивалу за франкофоне средњошколце играли су представу која је адаптација дела Кир Јања писца Јована Стерије Поповића.

„Поред играња представе, имали смо и многобројне скупове, излете, коктеле и слично, а један од лепих догађаја је и традиционално вече где су ученици и гости из целог света имали прилику да науче много о Србији, Куршумлији, нашој традицији, баштини, природним богатствима.

Наш одлазак на фестивал је реализован захваљујући АД Планинка, Туристичкој организацији Општине Куршумлија, председнику Општине Куршумлија, господину Радољубу Видићу на чему смо њему лично, као и челним људима из Куршумлије бескрајно захвални“ – истакла је Мајa Митровић, професор француског језика и књижевности.

Коментара: 0


#   Куршумлија   позориште   ученици   Гимназија у Куршумлији   ФЕТЛИФ Француска
@GKursumlija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима