Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најбоља певачица севдаха Амира Медуњанин 30. марта у Нишу (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Синђелићев трг 07.02.2017. Јужна Србија Инфо

Светски призната певачица севдалинки Амира Медуњанин, након недавно испуњеног београдског Сава центра, наставља промоцију новог албума "Дамар" турнејом у оквиру које 30. марта наступа у Дому војске у Нишу од 20 сати.

Најбоља певачица севдаха Амира Медуњанин 30. марта у Нишу (ВИДЕО)

Продаја улазница почела је од понедељка, 6.фебруара на билетарници Дома Војске (Синђелићев Трг бб) и у Енергy мусиц схоп-у (ТПЦ Калча - приземље). Цена карата је  1.000 динара за партер и 900 динара за места на балкону.

Датуми Амирине турнеје су: 4.марта Културни центар Зрењанин, 5.марта Српско народно позориште у Новом Саду, 15.марта Дом културе Чачак, 16.марта Дом синдиката у Крагујевцу, 26.марта Културни центар Панчево, 27.марта Народно позориште у Ужицу, 30.марта Дом војске у Нишу и 31.марта Културни центар Смедерево.

"Истинска емоција ће увијек дотаћи људе ако слушају пјесму отвореног срца. Тако права музика свугдје стиже до својих људи. Ако тада крене и која суза, то је нормално. Људи смо од крви и меса, нисмо од камена. Битно је да вјерујемо ријечима и осјећају који се кроз пјесму прича. Видимо се у марту", поручује Амира.

Уз Амиру на предстојећој турнеји наступају гитариста Анте Гело и контрабасиста Звонимир Шестак.

На новом албуму "Дамар" (2016), који је на ЦД-у у Србији објавила промотерска кућа Лонг Плаy, Амира је снимила "Кад ја пођох на Бембашу", "Шта ћемо љубав крити", "Вјетар ружу пољујкује" и друге севдалинке и традиционале са наших простора, дајући им новим аранжманима нове обрисе и боје.

Први пут у каријери снимила је две нове, ауторске композиције - “Пјеват ћемо шта нам срце зна” написао је сарајевски севдалија Дамир Имамовић, а друга је насловна “Дамар” на музику гитаристе Бошка Јовића и стихове Марије Карауле Крзнарић. 

"Дамар има више значења. Између осталог то је жила куцавица, било, животна енергија... Мени су то све ове пјесме. Оне ме чине живом. Није могла бити боља ријеч за све што радим", објашњава Амира.

"Амира Медуњанин је најбољи представник севдаха, меланхоличне и емотивне народне музике Босне. Сјајна је не само због свог чистог и болног гласа, већ и због начина на који држи равнотежу између поштовања према старинској изведби и експеримента" - Робин Денселов, Гуардијан 4/5.

ВИДЕО

video...

Коментара: 0


#   позориште   концерт   Дом културе   Дом Војске   Народно позориште   Синђелићев трг   Амира Медуњанин
@AmiraMedunjanin @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима