Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помоћ државе за развој културе у Нишу добро дошла

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2021. Јужна Србија Инфо

Драгана Сотировски и Дејан Савић, саветник за културу председника Републике Србије Александра Вучића, разговарали су јуче у Градској кући о стратегији развоја културе и циљевима културне политике на навоу града и националном нивоу.

Фото. Роза Саздић
Фото. Роза Саздић

Градоначелница Ниша упознала је Савића са одржавањем традиционалних и сталних манифестација Града Ниша у време пандемије, са активностима установа културе и плановима за наредни период.

Савић је упознат и са радовима на археолошком налазишту Медијана и коначном завршетку тог пројекта започетог још пре 12 година.

Три теме су биле доминантне у разговору са саветником председника Републике Србије: децентрализација културе, инфраструктурни пројекти у области културе и културне манифестације.

Саветнику председника Републике Србије градоначелница Ниша је, говорећи о плановима града у области културе, представила пројекте који су неопходни граду, али и у чијој реализацији је потребна помоћ државе.

Савић је разговор са градоначелницом Ниша, у коме су учестовале градска већница Адриана Анастасов и главна архитектица Тања Обрадовић, оценио садржајним, конкретним и веома корисним.

Градоначелница је Савићу, који је деведесетих година био на челу нишког Симфонијског оркестра, поклонила пригодни поклон уз молбу да и председнику Александру Вучићу уручи поклон Ниша у књигама међу којима је и најновије издање сабраних дела песника Бранка Миљковића.


#   Ниш   Драгана Сотировски   манифестација   Дејан Савић   Министарство културе и информисања   пројекти
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима