Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупачка публика уживала на Фестивалу кратког филма

rssBookmark and Share

Прокупље 10.05.2017. Јужна Србија Инфо

По завршетку још једног Прокупачког фестивала кратког филма, ове године шестог, уследила је додела награда ауторима најбољих филмова. Без обзира на то што је жири морао прогласити најбоље, у једном се ипак сви слажу, прокупачка публика је имала прилику да види најбоља филмска остварења.

Прокупачка публика уживала на Фестивалу кратког филма

Четири дана овогодишњег фестивала Прокупчанима су донела 82 филма из 35 земаља. Жири, кога су чинили глумица Ева Рас, композитор Зоран Симјановић и редитељ Ратко Орозовић, једногласно је донео одлуку да се у категорији документарног филма награда додели Амару Спахићу за филм „Човјек челичне воље“. У истој категорији специјално признање додељено је Мохамеду Алмуганију из Палестине за филм „Shujayya“.

У категорији експерименталног филма за најбољи је проглашен филм “Имаго“, док је специјално признање додељено Максу Макаду за филм „Switch“. Најбољи играни филм је „Juliet“, док је „Mothers Embrace“ у овој категорији добио специјално признање.

За најбољи анимирани филм проглашен је филм „0+АB“(Реза Хадини, Иран), а у истој категорији специјално признање отишло је у Турску „Mr.Selfish“(Cansu Karaman).

Директор овог фестивала Жикица Јовановић је нагласио да је жирију било најтеже да донесе одлуку о томе који је најбољи домаћи филм. Овог пута то је био филм Крунослава Јовића „Флипоскоп“, а Зорану Таировићу додељено је специјално признање за филм „Папирнати живот“.

Под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Општине Прокупље, Прокупачки фестивал кратког филма организовали су Филм клуб Прокупље, Дом културе „Радивој Увалић Бата“, галерија „Фил-арт“ и Народни музеј Топлице.


#   Прокупље   Дом културе   Народни музеј Топлица   Жикица Јовановић   Фестивал филма   Зоран Симјановић   Филм клуб Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима