Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Љубав и пријатељство два народа

rssBookmark and Share

Прокупље 11.10.2016.

У организацији Удружења српско – француског пријатељства „Генерал Шарл Траније“ и Народног музеја Топлице 11. октобра у 17 сати у овој установи биће одржана свечаност у част Дан ослобођења Прокупља у Првом светском рату и 70 година од оснивања музеја.

Прокупље: Љубав и пријатељство два народа

За ову прилику ученици Гимназије под руководством професора музике Тање Цветановић припремили су  програм под називом „Љубав и пријатељство“.

Свечаности ће поред, представника локалне самоуправе на челу са председником Општине Прокупље Александром Симоновићем, присуствовати и заменик градоначелника града Епона у Француској Ивица Јовић, представник града Епона Алберт Лакрик и председник Савеза удружења  Срба у Француској Ромео Милошевић.

У част слободи, коју су заједно 12. октобра 1918. године Прокупљу донели српски и француски војници, биће презентовано и идејно решење спомен – парка и споменика легендарном пуку „Књаз Михаило“ који је због своје непобедивости и храбрости његових војника назван Гвозденим пуком, као и рељеф са ликом француског генерала Транијеа.

 


#   Прокупље   Француска   Народни музеј Топлица   Књаз Михаило   Дан ослобођења   Удружење Генерал Шарл Траније
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима