Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шабанов споменик под видео надзором

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2013. СР

Тендер за избор најповољнијег понуђача који ће бринути о нишким споменицима током ове године је завршен и изабрана је фирма "Кика градња" из Ниша.

Шабанов споменик под видео надзором

У ишчекивању одлуке о томе ко ће очистити споменик ромском певачу Шабану Бајрамовићу, који је био поливен фарбом и чије је постоље било ишарано, група грађана изгубила је стрпљење и сама очистила споменик организујући својеврсни перформанс чија би порука била да градске надлежне службе морају да буду ефикасније.

Новинар Мирољуб Јовановић је у свом перформансу са мало детерџента и топле воде скинуо фарбу са споменика, а на блогу Антифа екипе објављено је сатирично обавештење да су они већ победили на тендеру и очистили споменик.

Из Дирекције за изградњу града поручили су да ће радници фирме која је понудила најбоље услове за бригу о споменицима и брисању графита обићи и овај споменик и завршити посао који су започели грађани.

Извршни директор Дирекције за изградњу града Бранислав Јовановић рекао је раније Тањугу да је из буџета града за ову годину планирано милион динара за уклањање графита и других оштећења споменика.

Он је рекао да скрнављење спомен обележја представља двоструку штету, у новцу и у лошем представљању Ниша у јавности.

Јовановић је рекао да су казне за такву врсту вандализма благе и да виновници морају да буду строже кажњавани.

Град Ниш ће видео надзором покрити најосетљивија места места и делове града где се налазе споменици.


#   Ниш   Шабан Бајрамовић   споменик   Бранислав Јовановић   Мирољуб Јовановић   видео надзор   група грађана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима