Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра почињу "Борини позоришни дани" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 20.10.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

21.октобра почињу Борини позоришни дани. Манифестација ће бити отворена премијером „Ружа увела“ у извођењу глумаца врањског позоришта, у режији Милана Нешовића. Овогодишња манифестација, 36-та по реду, одржава се под слоганом „Још увек одбројавамо“.

Сутра почињу "Борини позоришни дани" у Врању

Празник позоришта у Врању ће трајати до 26.октобра, а публика ће, без обзира на ограничен буџет, имати прилику да погледа квалитетне садржаје у главном и пратећем програму.

Још увек се одбројава, пре свега до тренута када ће глумци врањског позоришта заиграти у својој згради. Осим тога, и недостатак новца,  једина су лоша страна  припремања Бориних позоришних дана, чуло се на конференцији поводом почетка ове манифестације.Директор позоришта Ненад Јовић , каже да су због ситуацје бирани мањи формати. И већница , Зорица Јовић, нагласла је потешкоће у којима се организује фестивал, стављајући акценат на недостатак зграде позоришта.

Борини позоришни дани” отвориће премијера представе „Ружа Увела“ у извођењу  глумаца врањског позоришта, у режији Милана Нешовића

.Ради се о модерном изразу Боре Станковића, каже глумица Радмила Ђорђевић. То је заправо заједничко дело Јелене Мијовћ и Боре Станковћа. Биће то пви пут да се Бора Станковић игра накњижевном језику, истиче редитељ Милан Нешовић.

До 26 октобра, публика ће имати прилике да види представе Шабачког, Зрењанинског и предсаву Нишког Народног позоришта  и лазаревачког театра,  као и неке представе из приватне продукције,  Последњег дана биће приказан документарни филм о животу и раду првакиње српског глумишта Мире Ступице. Припремљен је и богат пратећи програм. Између осталог Разговор са Тањом Бошковић и Радом Ђуричин, књижевно вече и пројекција представе „Народна драма“ врањског театра. Саветник фестивала је и ове године Жељко Хубач. Цене улазница су 400 и  500 динара а комплет је  1 800 динара. Организациу овогодишњих Бориних позоришних дана помогло је Министарство културе са милион динара намењених припреми представе Ружа увела, а по 400 хиљада динара дошло је од града и спонзора.Публика ће и ове године Борине позоришне дане пратити у сали Дома Војске.


#   Врање   позориште   Бора Станковић   Дом Војске   Борини позоришни дани   Позориште Бора Станковић   књижевно вече   Ружа увела   Жељко Хубач
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима