Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вече руских композитора

rssBookmark and Share

17.06.2014. Факултет уметности

У среду 18. јуна 2014. одржаће се концерт "Вече руских композитора" на коме ће наступити Дуо Dolcezza у саставу Анита Ферлеж - Ераковић, сопран и Слободанка Пајић, клавир а као гост наступиће тенор Саша Арсенков.

Вече руских композитора

 На програму су соло песме руских композитора Спира, Алабиева, Глинке, Корсакова, Чајковског и Рахмањинова.

Дуо Dolcezza настао је 2007. год. као резултат сарадње проф. Аните Ферлеж-Ераковић и проф. Слободанке Пајић. Срећно одабран назив дуа говори о складу и хармонији двеју уметница које мисле, дишу и музицирају као једно, бојећи и дочаравајући нотни текст личним емоцијама, заснованим на љупкости, умилности и сензуалности. Низом концерата дуо Dolcezza већ се представио публици широм Србије али и на Међународном фестивал у Мурској Соботи у Словенији. Оригиналан музички израз, искрен доживљај и интерпретативну сугестивност дуа Dolcezza са  нескривеним симпатијама поздравила је и публика, која је позитивно оценила њихове досадашње наступе.

Саша Арсенков је рођен у Нишу. Дипломирао је и магистрирао соло певање у Сарајеву, у класи проф. Радмиле Бакочевић. Током студија осваја већи број награда на такмичењима у земљи и иностранству. Потом активно посећује и успешно завршава мастер предавања код проф. Оливере Миљаковић у Бечу. Сарађује са Народним позориштем у Сарајеву, чији постаје члан и добија улоге у операма: “Бал под маскама” Ђ.Вердија, “Хасанагиница” А. Хорозића, “Весела удовица” Ф. Лехара. У Нишу по повратку са студија, сарађује са црквеним хором “Бранко”, са којим се као солиста представио публици Италије, Америке, Канаде, Грчке и Русије. Као солиста Саша Арсенков сарађује са диригентима: Сузаном Костић, Иваном Мировић, Дејаном Савићем, Миленом Ињац, и изводи бројна вокално-инструментална дела, као што су: “Вокална синфонија” Димитрија Бужаровског, “Свадба” Игора Стравинског, “9. Бетовенова симфонија” и оперета “Слепи миш” Јохана Штрауса, са улогом Алфреда. Од 2014. доцент је на Факултету уметности у Нишу.

Детаљан програм можете погледати на сајту Концертне сезоне ФУ - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/vece-ruskih-kompozitora/

 

Хуманитарни концерт ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ, Књажевачка 2а. Улаз за све концерте до краја јуна је слободан и нису потребне промотивне улазнице.

---

Концертна сезона ФУ 2014. је проглашена хуманитарном активношћу кроз прикупљање добровољних новчаних прилога који ће бити уплаћени на наменски рачун Владе Републике Србије. Акција прикупљања новчаних средстава ће трајати до краја 2014. али и током 2015. године. Професори и студенти Факултета уметности у Нишу кроз наступе на хуманитарним концертима дају свој скромни допринос великим хуманим напорима целе заједнице како би се помогло онима којима је помоћ неопходна.


#   Факултет уметности   концерт   студенти   Саша Арсенков   Анита Ферлеж - Ераковић   сопран   Слободанка Пајић   клавир   тенор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима