Јужна Србија Инфо

„Бум Фест 6“ - такмичење у бацању бумеранга у петак, 19. маја

rssBookmark and Share

Ниш 18.05.2017. Јужна Србија Инфо

Јединствено такмичење у бацању бумеранга одржаће се 6. пут у петак, 19. маја на платоу испред логора „Црвени Крст“ у Нишу.

„Бум Фест 6“ -  такмичење у бацању бумеранга у петак, 19. маја

Прва техничка школа „Милутин Миланковић“ у сарадњи са Амбасадом Аустралије и ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца, већ шесту годину заредом организује такмичење у бацању бумеранга „БУм Фест 6“. Двадесет и двоје најбољих бацача бумеранга, који су прошли тешке квалификације надметаће се у петак, 19. маја. 2017. за титулу најбољег бацача бумеранга на Балкану. 

„Циљ фестивала већ шесту годину јесте активна промоција спортског духа и Аустралије, као далеке и неистражене земље. Драго нам је да је наша мала и скромна манифестација постала велики догађај, на који све нишлије могу да буду поносне“,изјавила је Славица Јукић, директорка ПТШ „Милутин Миланковић“. 

Ове године, додељује се и званична награда феста за неговање и афирмацију спортског духа у Србији. Први лауреат ове награде је Њ.Е. Џулија Патриша Фини, Амбасадорка Аустралије у Републици Србији.

„Ове године смо увели награду феста, која се додељује особама за неговање и афирмацију спорта и спортског духа. Управни одбор фестивала донео је једногласну одлуку да први лауреат буде Њ.Е. Џулија Патриша Фини, Амбасадорка Аустралије у РС. Пре свега због њене одлучности да подржава спортске догађаје у Србији. Амбасадорка подржава велии број спортских манифестација. Њен скроман допринос спортским догађајима у земљи је за пример осталима “ – поручују из организације.

Свечано отварање заказано је за 10.40 сати на платоу испред логора „Црвени Крст“. На отварању ће наступити бенд нишке школе, фолклорна група и дечији хор „Чаролија“. Химну Србије ће извести Тодор Китановић, млада звездица, док ће Аустралијску химну извести Сара Јоргачијевић. Фестивал најављују и две промо активности, а то су: Бум Фест караван, који се одржава у центру Ниша 16 и 17-ог маја. 18-ог маја се очекује премијера Аустралијског филма „Папирни авиони“ за грађане Ниша. Премијера ће бити одржана у свечаној Сали школе на другом спрату. За све је обезбеђен и лајв пренос на интернету.

„На сам дан фестивала можемо да најавимо веома занимљив садржај. Леонтинин дечији хор „Чаролија“ са преко 30 учесника ће извести прави мини концерт, а након хора очекујемо и наступ фолклорне групе, коју наше нишлије воле и то није све. Ученици наше школе за сам дан фестивала, који се одржава 19.маја планирају да се јављају уживо са терена преко емисије „УЖИВО“, коју сами уређују и воде ученици треће и четврте године. Улазак на фестивал ће бити могућ са два места, док ће сви остали делови бити ограђени. За сјајну атмосферу током такмичарског дела побринуће се омладински бенд“- појаснила је директорка неке од новости на овогодишњем фестивалу.

Фестивал „БУМФест“ у склопу кога се организује финале такмичења у бацању бумеранга, јединствено на Балкану одржава се у петак, 19.маја.2015. од 11.00х на платоу испред логора „Црвени Крст“(Београдска 22, 18000 Ниш). Фестивал организују ученици и професори Прве техничке школе „Милутин Миланковић“ уз подршку Амбасаде Аустралије, компаније Капитал Аустралис, Нимузика, Министарства просвете, науке и технолошког развоја,Града Ниша,Општине Црвени Крст, ТШ „Прота Стеван Димитријевић“ из Алексинца и других спонзора. Фестивал ће свечано отворити Глен Морисон, Заменик Амбасадора Аустралије, што ће му бити први пут да посећује овакав догађај.

 

Коментара: 0


#   Ниш   техничка школа   Црвени Крст (логор)   бумеранг   Славица Јукић   БУМ фест   Аустралија   Џулија Фини   Управни одбор   прота Стеван Димитријевић   Прота Стеван Димитријевић ТШ   Милутин Миланковић   ПТШ Милутин Миланковић   Глен Морисон
@


 


[ Додај коментар ]