Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чупин меморијал „Најважније је бити здрав“, 26. августа у Бановини

rssBookmark and Share

Ниш 16.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Овогодишњи Чупин меморијал „Најважније је бити здрав“, одржава се у понедељак, 26. августа у дворишту Универзитета у Нишу (Бановини) и биће хуманитарног карактера, за помоћ малом суграђанину Димитрију Тодоровићу.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Меморијални концерт првобитно је требало да буде одржан средином јуна. Разлог за померање концерта су радови који се изводе на увођењу топловода и гасификацији котларнице у згради Универзитета у Нишу.

Зоран Радосављевић Чупа је био дугогодишњи басиста групе Галија, директор НКЦа, познат као сјајан музичар и велики хуманиста. Преминуо је 2004. године, а од 2005. године се организују меморијални концерти и у његову част скоро 20 година, на завршници сваког концерта, у поноћ, “куца на врата раја”.

Учесници овогодишњег Меморијала су бендови: 557, Гора, Муљ, Offload i Y.O.X.

Улаз на меморијални концерт је бесплатан. На улазу у концертни простор биће постављена кутија за сакупљање прилога за помоћ малом Димитрију коме су потребна средства за операцију у Америци, трансплантацију коштане сржи у Србији, имунотерапију…

Сви људи добре воље који нису у могућности да присуствују концерту, а хтели би да помогну Димитрију Тодоровићу да поново победи противника јачег од себе, могу послати СМС са бројем 248 на 3800. На самом концерту ће бити организована и лутрија, како би се још више новца скупило за Димитрија.

Организатори Чупиног меморијала су Нишки културни центар (НКЦ) и Удружење грађана Балканроцк.

Концерт почиње тачно у 20.30 часова.

 


#   Ниш   Галија (група)   Бановина   Нишки културни центар   Чупин меморијал   Зоран Радосављевић Чупа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима