Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градске стипендије за таленте

rssBookmark and Share

Ниш 20.02.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Комисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената расписала је Јавни позив за стипендирање талентованих ученика и студената у 2018. години.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Јавни позив је објављен на сајту Града Ниша и огласним таблама органа и служби Града у улици Николе Пашића број 24 и улици Вожда Карађорђа број 16. Рок за подношење пријава је 28. фебруар 2018. године.

Услови и критеријуми за доделу стипендија ученицима средњих школа су да су редовни ученици средње школе чији је оснивач Република Србија и чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, да имају просек оцена током средњошколског образовања најмање 4,50 и да су најмање два пута, у последње три године, освојили једно од прва три места на републичким или међународним такмичењима које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја утврдило Календаром такмичења.

Студенти високошколских установа који конкуришу за доделу градских стипендија треба да испуне следеће услове, да су студенти академских студија првог, другог или трећег степена, да су у статусу студента чије се школовање финансира из буџета Републике Србије на свакој години текућих студија. Овај услов се не односи на прву годину.

Један од услова за студенте је и да су  претходне степене студија завршили са најнижом просечном оценом 9 на факултету чији је оснивач Република Србија, да имају најнижу просечну оцену 9 на свакој години текућих студија и  да су школске 2017/2018 први пут уписали јесењи семестар одговарајуће године студија у статусу студента чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. Кандидати, такође, не смеју да имају прекиде у студирању, али и да нису старији од 26 година.

Студенти прве године основних академских студија, осим што испуњавају опште услове и критеријуме за доделу стипендија, могу остварити право на стипендију само уколико су најмање два пута у последње три године освојили једно од прва три места на републичким или међународним такмичењима које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја утврдило Календаром такмичења.

Исплата одобрене стипендије биће у 12 месечних рата.

Коментара: 0


#   Ниш   стипендије   студенти   конкурс   Министарство просвете   јавни позив   средње школе   Комисија за подстицај талентованим студентима
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима