Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почеле припреме за обележавање сто година од Топличког устанка

rssBookmark and Share

Прокупље 17.08.2016. Јужна Србија Инфо

У Блацу је одржан шести састанак Савета Топличког управног округа поводом организације обележавања 100 година од Топличког устанка

Почеле припреме за обележавање сто година од Топличког устанка

У Блацу је, 12. августа, одржан шести састанак Савета Топличког управног округа коме су, поред начелника Топличког управног округа, др Небојше Вукадиновића, присуствовали председници Општина Блаце Зоран Јозић, који је и био домаћин састанка, председник Општине Куршумлија и Житорађе Радољуб Видић и Слађан Младеновић и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Састанку су такође присуствовали и директори установа културе из Прокупља и Куршумлије као и представаник Месне заједнице Гргуре.

Тема састанка била је организација манифестације 100 година од Топличког устанка, као буне српског народа против бугарске и аустроугарске окупације, који је био једини устанак у некој окупираној држави током целог Првог светског рата.

За обележавање овог великог јубилеја потребно је извршити све припреме и кренути на време, јер је ова манифестација уврштена у Државни програм обележавања устанака, закључак је Савета Топличког управног округа, сходно чему је предложено формирање организационог одбора који ће у наредном периоду водити бригу и припреме везано за овај догађај.

Такође је договорено да обележавање 100 година од Топличког устанка траје од 24. до 26.2.2017. године када ће се одржати централна манифестација.

Коментара: 0


#   Прокупље   Куршумлија   Блаце   Житорађа   Радољуб Видић   Небојша Вукадиновић   годишњица   председник општине   Мирољуб Пауновић   Слађан Младеновић   Зоран Јозић   Топлички устанак   општина Блаце   месне заједнице
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима