Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Деби Саше Ђорђевића у Нишу

rssBookmark and Share

26.07.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

У Нишу влада свечана атмосфера због прeмијерног наступа саше Ђорђевића на месту кошаркашког селектора репрезентације Србије

Деби  Саше Ђорђевића у Нишу

Ниш ће у недељу 27. јула бити домаћин репрезентацији Србији на премијерном наступу у оквиру припрема за Светски куп у Шпанији који се игра у септембру. "Орлови" ће на почетку припрема "укрстити копља" са Б селекцијом Србије која се тренутно налази на „Сино – Еуропеан Купу“ у Кини.

"Ово је велика част за нас чињеница да ће премијерни наступ селектора Саше Ђорђевића бити у Нишу. Огромна  ствар за регион је и шанса  да Нишлија Стефан Јовић у  дресу Србије  дебитује у свом  граду, уколико га сам селектор уврсти међу 12 игача. Помоћни тренер Б репрезентације је тренер Константина Марко Цветковић, док дрес Б тима носе два играча који су прошле сезоне играли у Нишу, Немања Тодоровић и Страхиња Стојачић. Све  то  предстојећем  догађају даје на значају. Захваљујемо се Граду Нишу и Спортском центру "Чаир" без чије помоћи не бисмо могли да организујемо све ово. Због њихове помоћи репрезентативци ће у Нишу имати статус какав заслужују, а утакмица ће бити одиграна у професионалним условима" , каже генерални секретар РКСИС Душан Пројовић.

Меч између репрезентације Србије и Б селекције игра се у недељу од 18 часова у дворани "Чаир". Како "МВП" портал сазнаје улаз у дворану ће бити бесплатан, али уз карте које ће се делити на билетарници испред хале, на дан утакмице од 10 часова преподне па до почетка меча. Сваки појединац ће уз личну карту моћи да подигне максимално четири улазнице.

И поред бесплатих улазница, у граду се тражи карта више, а заинтересоаност медија је огромна.

Иначе последњи пут репрезентација Србије играла је у Нишу 30. августа 2012. године. Тада је у 6. колу квалификација за Европско првенство 2013. године више него убедљиво савладала репрезентацију Исланда резултатом 114:58.

Ниш ће као и увек показати своју јужњачку госољубивист и срећу Саши Ђорђевићу !


#   кошарка   Чаир   светски куп   репрезентација   Стефан Јовић   Европско првенство   Страхиња Стојачић   Александар Саша Ђорђевић   Душан Пројовић   Марко Цветковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима