Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Емир Бекрић отворио Божићну школу спорта

rssBookmark and Share

Пирот 04.01.2014. Rts

Најбољи атлетичар Србије Емир Бекрић отворио је данас у Пироту Осму божићну школу спортова. Током зимског распуста деца из Пирота моће ће да изаберу неке од 52 понуђена програма. Све активности су бесплатне, а финансира их локална самоуправа.

Емир Бекрић отворио Божићну школу спорта

Том приликом је, у дружењу са младим надама српског спорта, истакао да морају да верују у себе. Његов циљ је да се ове године покаже у најбољем светлу на Европском првенству у Цириху.

Најбољи српски атлетичар Емир Бекрић рекао је у Пироту да му је у 2014. години најважније да Европско првенство у Цириху дочека спреман и да се на том такмичењу покаже у најбољем светлу. Бекрић је у Пироту отворио Осму божићну школу спорта у Пироту у спортској хали "Кеј". Та манифестација ће трајати до 14. јануара, а Бекрић је младим спортистима поручио да је за успех потребно стрпљење, напоран рад и, оно што је најважније, чврста вера у себе. И ови мали гимнастичари су спортом почели да се баве после Божићне школе спортова. Захваљујући овој манифестацији, сви спортски клубови Пирота повећали су број чланова.

"Свиђа ми се зато што се лепо развијамо и зато што је забавно. На такмичењима упознајемо нове другове", каже Нађа Панић, гимнастичарка.

Слободан Стефановић, тренер ГК "Соко", каже да гимнастика, као базични спорт, има веома велики значај, деца вежбањем добијају правилну основу, тако да моторички могу да се обликују и да касније наставе с било којим спортом.

Деца су и ове године највеће интересовање показала за скијање. Међутим, ни систем за вештачко оснежавање не може да ради на овако високим температурама. Ипак, деца ће током распуста имати на располагању 52 активности.

Божићну школу спорта организује Спортски центар "Пирот" под покровитељством Општине Пирот. Она ове године нуди 52 програма, велики број спортова и школа. Спортисте Пирота је поздравио директор Спортског центра "Пирот" Ненад Ђорђевић и председник Општине Пирот Владан Васић, пожелевши им да овај распуст у Божићној школи проведу на најлепши начин. На отварању Божићне школе спорта додељена су признања најбољим пиротским спортистима и клубовима.

Директор Спортског центра Ненад Ђорђевић каже да се за ову Божићну школу пријавило 3.000 деце. "На овај начин их усмеравамо да што квалитетније проведу слободно време", додаје Ђорђевић.

Емир Бекрић, најбољи атлетичар Србије, малим спортистима Пирота одао је тајну свог успеха.

"Стрпљење, упорност и напоран рад, и оно што је најважније - чврста вера у себе. Ко хоће - нађе начин, а ко неће - тражи изговор, тако да се увек водим тиме и све што је потребно јесте да волите оно што радите и да чврсто верујете у своје снове", каже Бекрић.

Бекрић је додао да одушевљен Божићном школом спорта, јер је, како је објаснио, спортистима много лакше да своје снове остваре ако имају подршку као што је то подршка Општине Пирот.

"Ово је феноменална манифестација јер окупља младе, данашње и све будуће шампионе града. Изненађен сам колико је људи данас било", казао је Бекрић.

На отварању Божићне школе спортова проглашени су и најбољи спортисти Пирота. То су Тиха Тодоровић, првакиња Србије у стрељаштву, и Урош Мијалковић, репрезентативац у каратеу.


#   Пирот   школе   атлетика   Емир Бекрић   Владан Васић   Тиха Тодоровић   председник општине   спортски центар   Европско првенство   Ненад Ђорђевић   спортски клубови
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима