Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јовић нови рекордер Евролиге, 19 асистенција!

rssBookmark and Share

12.11.2015. РТС, Мондо, Јужна Србија Инфо

Плејмејкер Црвене звезде са 19 асистенција против Бајерна преузео рекорд од новог - старог саиграча Маркуса Вилијамса.

Јовић нови рекордер Евролиге, 19 асистенција!

Не само да је ослабљена, десеткована Црвена звезда шокирала Бајерн (79:90) и вратила се у трку за пласман у Топ 16 фазу, већ је њен играч поставио и нови рекорд Евролиге.

Стефан Јовић поделио је чак 19 асистенција (девет у првом и 10 у другом полувремену), чиме је надмашио досадашњи најбољи учинак у том статистичком елементу - Маркуса Вилијамса на првом од два прошлосезонска Звездина гостовања Галатасарају.

Право је задовољство писати оспортским успесима Нишлија. После успеха Андрије Живковића, који је био играч кола Лиге Европа у фудбалу, ово коло Евролиге ће бити у знаку Стефана Јовића. Ова двојица нишких бисера сијали су и на репрезентативном нивоу.

Јовић је постао рекордер додавањем за трећу тројку Марка Симоновића, минут и 24 секунде пре краја (77:86).

Додатни сјај на његову партију у Минхену даје податак да је за 31 минут на паркету изгубио само једну лопту.

Бајерн – Црвена звезда 79:90 (19:19, 19:24, 25:23, 27:13). Кошаркаши Црвене звезде остварили су други тријумф у 5. колу Евролиге. У Минхену је надигран Бајерн и забележена веома битна победа у борби за Топ 16 фазу. Црвено-бели сјајном игром у последњој четвртини стигли и престигли домаћина.

Изабраници Дејана Радоњића одиграли су изванредну утакмицу, најбољу ове сезоне, и освојили драгоцене бодове против директног конкурента за пласман у Топ 16 фазу. Остварили су другу победу у групи, наневши екипи Светислава Пешића трећи пораз.

Звезду је до тријумфа предводио Квинси Милер са 22 поена, док је Владимир Штимац постигао 18, а Марко Симоновић додао је 15. Стефан Јовић уз четири поена забележио чак 19 асистенција пет скокова и једну украдену лопту. Најефикаснији у екипи Бајерна био је Душко Савановић са 19 поена, а Џон Брајант постигао је 12.

У наредном 6. колу Црвена звезда гостује 19. новембра екипи Стразбура.


#   кошарка   Стефан Јовић   Црвена Звезда КК   Минхен   Ана Јовић   Црвена Звезда
@kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима