Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лалатовић: Тончев ми се никада није мешао у посао

rssBookmark and Share

Ниш 02.06.2019. ФК Раднички

Ненад Лалатовић, тренер који је са Радничким остварио историјске резултате, реаговао је на изјаве тренера Динама из Врања Драгана Антића о томе да је нишки тим био умешан у нечасне радње. Лалатовић је негирао све што је Антић рекао и нагласио да му се током рада у Радничком нико из руководства клуба није мешао у посао.

Лалатовић: Тончев ми се никада није мешао у посао

-Мислим да је велика срамота да било ко у српском фудбалу прича о таквим стварима. Уместо да идемо напред и гледамо ка Европи ми сами себе враћамо десет година уназад са оваквим причама. Не могу се тек тако намештати утакмице у Србији, јер да се то заиста дешава неко би до сада сигурно робијао. Да би неко изнео овако тешке оптужбе мора да има доказ. Приче о Радничком у свему овоме ми јако сметају. Па барем у Србији сви знају мој темперамент и да је било неких нечасних радњи у претходних годину дана, ја ниједан једини секунд не бих провео у том клубу. Хоћу и да поручим да сам велики пријатељ са члановима породице Тончев и одговорно тврдим да су у питању часни људи који се без икаквих доказа оптужују. Живео сам годину дана у њиховом хотелу, никада никакав проблем нисам имао, а сматрам да је Станислав Тончев један сјајан момак и спортски радник.  За десетак година га видим на челу Фудбалског савеза Србије, а не да неко прича како он намешта утакмице- рекао је Лалатовић, а онда се осврнуо на свој рад у Радничком, те однос са руководством и првим човеком клуба Ивицом Тончевом.

-Мени се у Радничком нико није мешао у рад. На мене нико не може да утиче, не постоји човек у овој земљи који може да промени одлуку коју сам ја донео у свом послу. Ја сам у Радничком био једини који је доносио одлуке везане за први тим и одговарао сам за њих. Са господином Ивицом Тончевом сам од првог дана имао одличну сарадњу. Он је водио клуб, обезбеђивао финансијска средства и никада није ни покушао да разговара са мном о утакмицама и ономе што смо радили на терену. Он је свој посао радио фенеоменално. И ми из стручног штаба и играчи смо били плаћени на време, све обавезе према нама су испуњене, ниједна плата нам није каснила, тако да оно што је обећао господин Тончев је и испунио. Ја разумем љутњу људи из Врања, њихов револт и нервозу. Није лако испасти из лиге у баражу, али мислим да кривце траже на погрешној адреси. Динамо по мени заслужује да игра Суперлигу, али једноставно то је фудбал, њима се десио тај пораз од Инђије и то је тако. Ја заиста не разумем зашто господин Антић уплиће Раднички у све те приче. Антић је мој пријатеј,  ја га ценим и поштујем, желим му брз повратак у Суперлигу, али он није дете и мора да води рачуна о изјавама које даје, јер за такве тврдње мора да има доказ. Још једном понављам, Ивица, Новица и Станислав Тончев су часни људи, који воле фудбал и улажу у њега, а ја заиста немам никакав разлог да било кога тек тако хвалим- завршио је Лалатовић. 


#   Ниш   фудбал   Ивица Тончев   Раднички ФК   Станислав Тончев   Ненад Лалатовић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима