Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић и Божинов срушили Радник, ипак, вечерас славе звездаши

rssBookmark and Share

Сурдулица 03.05.2016. Мондо

Фудбалери Партизана одиграли су одличан меч у Сурдулици и головима Валерија Божинова и Немање Михајловића савладали Радник резултатом 4:0 (2:0).
По 27. пут у својој историји, Црвена звезда је шампион државе у фудбалу

Михајловић и Божинов срушили Радник, ипак, вечерас славе звездаши

Екипа Радника је у оба сусрета у "регуларном делу сезоне" успевала да створи доста проблема играчима Партизана, али такав случај није био и у уторак у Сурдулици!

Партизан је офанзивним приступом и одличном игром на средини терена успео да у потпуности доминира читав меч, а кључни моменти сусрета десили су се пред крај полувремена када су играчи Ивана Томића (коначно) почели да користе шансе које створе пред голом Ристића.

Црно-бели су са два гола Валерија Божинова у последњих пет минута првог полувремена, а онда и брзопотезном акцијом коју је у наставку меча решио Немања Михајловић, дошли до велике предности од три гола разлике, а потом свесно спустили темпо. Талентовани Михајловић је у последњим тренуцима утакмице поставио и коначан резултат.

И то за први пораз Радника на домаћем терену још од августа.

РАДНИК - ПАРТИЗАН 0:4 (0:2)

Већ од првог минута утакмице видело се да Партизан жели да у раној фази реши меч, па су бројни напади по десној страни, које су најчешће иницирали Брашанац и Михајловић, завршавали покушајима играча Партизана, али се Радник изузетно добро бранио и успевао да их изблокира пре него што се нађу на путу голману Ристићу.

Прво полувреме обележиле су и две спорне ситуације пред голом Радника.

Партизан је у 31. минуту тражио једанаестерац када је након центаршута Михајловића лопта погодила Марковића у тело, па се од његове руке одбила у корнер. Неколико минута касније Вулићевић је био у продору, а након дуела са Путинчанином остао је на трави, а судија Петар Пипер није показао на "белу тачку" ни у једној од ове две ситуације.

Када је деловало да Партизан неће искористити заиста добру игру - заблистао је Божинов.

Контра Михајловића по десној страни и пас у идеалном тренутку на ивицу казненог простора за прецизан шут Бугарина и вођство црно-белих. Само четири минута касније постигао је и свој други, а 18. гол у сезони. Сада на одлично додавање Брашанца, за гол са шест-седам метара.

Тренер Радника је мењао, али његова екипа није играла боље, штавише, за петнаестак минута у другом полувремену Партизан је створио још шанси, а након најлепше акције на мечу уписао се Немања Михајловић.

Косовић је одузео лопту на средини терена, додао за Божинова, а Бугарин је из прве проследио за Михајловића који је прелепо завршио ову акцију - 3:0.

Тек у последњих двадесет минута нешто офанзивнији Радник. Ристић је погодио стативу из слободног ударца, Мутавџић је пробао главом и ногом, али уместо утешног поготка - четврти у мрежи домаћина. Голубовић је прошао по десној страни и упослио Михајловића за његов други погодак на мечу.

С обзиром на то да је Чукарички поражен од Војводине, а да је Партизан на овом мечу освојио три бода, црно-бели су се приближили "брђанима" у борби за друго место на два бода разлике.

По 27. пут у својој историји, Црвена звезда је шампион државе у фудбалу!

Такав епилог постао је јасан још крајем јесени, међутим, због новог формата такмичења, промоција се прилично одужила. А, опет, дошла је изненада.

Црвено-бели су прошле среде имали меч лопту, али су изгубили од Чукаричког на свом стадиону (1:2), тако да је славље одложено. Не, међутим, задуго, пошто су шест дана касније изабраници Миодрага Божовића савладали Вождовац 1:0, а Чукарички је на Бановом брду изгубио од Војводине 1:2. Бодовна разлика је тако три кола пре краја постала недостижна. Звезда има девет бодова предности у односу на "брђане", као и утакмицу мање.

Лепу вест црвено-белима омогућили су Немања Милетић и Никола Трујић, који су головима у 66. и 83. минуту донели преокрет "лалама", пошто је Чукарички водио од 22. минута, поготком Саше Јовановића.

Новосађани су се овом победом вратили на четврто место, које води на међународну сцену, у квалификације за Лигу Европе, док предност Чукаричког у односу на трећепласирани Партизан сада два бода.


#   Сурдулица   фудбал   Црвена Звезда ФК   Партизан ФК   Радник ФК   Црвена Звезда
@crvenazvezdafk @FKPartizanBG @FKRadnik @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима