Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Награда „Светислав Милић“ у области спорта за Немању Тадића, младића који инспирише свет

rssBookmark and Share

Ниш 07.11.2019. Јужна Србија Инфо

Комисија за доделу Награда „Светислав Милић“ – младима од срца донела је једногласну одлуку да награду у области спорта добије Немања Тадић, млади спортиста из Ниша.

Награда „Светислав Милић“ у области спорта за Немању Тадића, младића који инспирише свет

Награда му се додељује „за изванредне резултате у области спорта“, то је у Градској кући саопштио Марко Вучетић, члан комисије за доделу Награда.

Немања Тадић, члан је пливачког друштва „Делфин“. Иако се суочио са ситуацијом са којом много старији од њега не би знали како да се носе, Немања Тадић не само да је победио опаку болест, већ је наставио са, како сам каже, највећом борбом - против самог себе. На тај начин млади Немања је доказао, да се свака препрека на животном путу може превазићи.

Непрестано тестира своје могућности: најпре у пливању где је освојио више медаља, а сада има нови циљ - да се оствари у атлетици, па су припреме за Параолимпијаду увелико у току! Немања ће паузу у припремама направити у петак, не би ли присуствовао додели Награда „Светислав Милић“ у Народном позоришту.

Немања је део и хуманитарних пројеката, па тако учествује у акцији коју спроводи „Нурдор“, а тиче се изградње родитељске куће, у којима бораве малишани који се лече од рака, а живе ван Београда.

Немањи Тадићу ће признање бити уручено на Церемонији уручења Награда „Светислав Милић“ у петак, 15. новембра у 12 сати на великој сцени Народног позоришта у Нишу.

Подсетимо, Организација „Нађи Раула“ из Ниша и Центар за иновације „ИТКонект“ из Београда ове године организују прву доделу награда „Светислав Милић“ - младима од срца. Награда се додељује у шест категорија и то: наука и образовање (средњошколци, студенти), култура и уметност, хуманитарни рад и мирна борба за људска права, спорт, али и у две специјалне категорије: институција године и личност године. Сутрашњим објављивањем добитника у категорији личност године, институција године и специјална признања, завршиће се недеља објављивања добитника овог признања.

 


#   Ниш   спорт   Особе са инвалидитетом   Немања Тадић   Светислав Милић награда
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима