Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан жреб за Куп "Радивој Кораћ 2019"

rssBookmark and Share

Ниш 31.01.2019. Јужна Србија Инфо

Данас је у „Кристалној дворани“ београдског хотела „Хајат“ обављен је жреб за Триглав осигурање Куп Радивој Кораћ, који ће се одржати од 14. до 17. фебруара 2019. у нишкој дворани „Чаир“.
На почетку церемоније одржан је минут ћутања у знак сећања на кошаркашког тренера Бошка Ђокића, који је изненада преминуо прошлог викенда.

Фото: КС Србије
Фото: КС Србије

Парове су извлачили тренери АБА лигаша учесника завршног турнира Купа Андреа Тринкијери (Партизан НИС), Милан Томић (Црвена звезда мтс), Дејан Милојевић (Мега Бемакс) и Владимир Јовановић(ФМП).

У четвртфиналу ће се састати у четвртак ФМП – Свети Ђорђе и Партизан НИС – Нови Пазар, а у петак Мега Бемакс – Борац и Црвена звезда МТС – Динамик VIP Pay.

Све утакмице преносиће телевизија „Арена Спорт“.

Победник дуела ФМП – Свети Ђорђе ће у полуфиналу ићи на победника меча Партизан НИС – Нови Пазар, док ће бољи из меча Мега Бемакс – Борац одмерити снаге са бољим из окршаја Црвена звезда МТС – Динамик VIP Pay.

Насловни спонзор Куп такмичења је „Триглав осигурање“, а као и прошле године паралелно са сениорским биће одржан пионирски Беобаскет Мини куп Србије за пионире, чији ће промотер бити Урош Трифуновић, члан јуниорске репрезентације Србије која је летос на Европском првенству освојила златну медаљу.

Присутне представнике клубова, тренере, кошаркаше, представнике медија и бројне госте, је поздравио председник КСС Предраг Даниловић.

– Са великим задовољством најављујем овај већ традиционални турнир који је из године у годину од великог значаја, како за Кошаркашки савез Србије, тако и за клубове и целокупну српску кошарку. Куп Радивој Кораћ је једно јединствено такмичење, у коме и мањи клубови имају прилику да дођу до трофеја. Томе сведочи чињеница да се на завршницу Купа пласирала екипа из Житишта, клуб из регионалног ранга такмичења, коме овом приликом посебно честитам. Град Ниш ће и ове године бити наш домаћин и овом приликом желим да се захвалим граду и градоначелнку Ниша господину Дарку Булатовићу на великој и дугогодишњој подршци. У току Купа Радивој Кораћ већ трећу годину за редом биће организован и Беобаскет мини куп за пионире. Овом приликом бих желео да се захвалим агенцији Беобаскет на подршци коју нам пружају како бисмо заједно Мини куп организовали на најбољи могући начин. Беобаскет мини куп представља посебну прилику да млади постигну неке од својих првих успеха раме уз раме са својим идолима и да на тај начин промовишу кошарку на најбољи могући начин. Волео бих да сву пажњу медија искористим како бих заједно са вама послао важну поруку, а тиче се безбедности свих људи у дворани – играча, тренера, публике и поготово деце. Пре две године на финалу Купа десио се инцидент на коме је бачена на терен бакља која је озбиљно повредила нашег пријатеља, члана скупштине КСС. Молим вас да на тренутак застанете и размислите о овоме. Могло је да буде погођено неко дете. Желим да се захвалим компанији Триглав осиргурање на изванредној подршци при овом немилом догађају. Поносни смо што вас имамо у нашем тиму и што Куп Радивој Кораћ и ове године носи ваше име. Апелујем на све посетиоце да бодре своје клубове на спортски начин и да на тај начин помогну да се инциденти попут овог више никада не понове. Позивам све Нишлије и све љубитеље кошарке да од 14. до 17. фебруара дођу у дворану „Чаир“ и уживају у празнику кошарке. Навијајте фер и коректно и допустите играчима, како и доликује, да буду главни актери овог догађаја – рекао је Даниловић.

Ниш је град рекордер по броју домаћинстава финалном турниру националног Купа, а испред организатора финалног турнира говорио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

– Ниш ће пети пут заредом бити домаћин овог престижног националног спортског догађаја. Сигурно да постоје разлози за то, а то су добра организација, лепа атмосфера, одлична сарадња са КСС, спортски амбијент… Свим учесницима желим добродошлицу у Царски град на Нишави, да пружате добре партије и сви уживају у вашој игри, као и да сви понесете најлепше утиске и опет нам се вратите – поручио је Булатовић.

Присутнима се обратио и председник Извршног одбора Триглав осигурања Београд Драган Марковић.

– Поносан сам што је и ове године наш национални Куп понео име Триглав осигурања, те што је из године у годину наше друштво препознато као друштвено одговорна компанија која пружа подршку развоју спорта код нас. Важно је да се Куп одигра у доброј, фер-плеј атмосфери и нека победи спорт – рекао је Марковић.

У Беобаскет мини купу ће учествовати пионири свих екипа учесница у Триглав осигурање Купу Радивој Кораћ, само ће уместо Светог Ђорђа играти пионири Града Ниша. Парови и такмичарски бројеви ће бити исти као код сениорских екипа.

 

РАСПОРЕД ТРИГЛАВ ОСИГУРАЊЕ КУПА РАДИВОЈА КОРАЋА

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

ЧЕТВРТАК, 14. 02. 2019.

1. меч: ФМП – Свети Ђорђе

2. меч: Партизан НИС – Нови Пазар

ПЕТАК 15. 02. 2019.

1. меч: Мега Бемакс – Борац

2. меч: Црвена звезда МТС – Динамик VIP Pay

Полуфинални мечеви играће се у суботу 16. 02. 2019, а финале је на програму у недељу 17. 02. 2019.


#   Ниш   Београд   кошарка   Владимир Јовановић   Дарко Булатовић   Нови Пазар   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Драган Марковић   Дејан Милојевић   Куп Србије   жреб   Свети Ђорђе   Национални куп   Црвена Звезда   Предраг Даниловић
@DarkoBulatovic_ @KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима