Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Медијана успешно сарађује са школама

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 16.11.2016. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана проширује сарадњу са основним и средњим школама на свом подручју. Доделом повеља најуспешнијим школама на овогодишњем Трећем „Спортфест Медијана 2016“ руководство ове општине још једном указује на значај спорта у школским срединама.

Општина Медијана успешно сарађује са школама

Прво место у категорији десет основних школа поделиле су школе „Душан Радовић“ и „Цар Константин“, треће је припало „Вожду Карађорђу“. Економска школа била је најуспешнија од укупно 12 средњих школа, док су друго и треће место заузеле „Гимназија 9. мај“ и Школа моде и лепоте.

Признања је најбољима поделио први човек Градске општине Медијана, Милан Крстић.
– Награђенима честитам а остале позивам да идуће године буду још бољи и успешнији. Видели смо колико спорт значи нашој деци, што нас обавезује да идуће године велико такмичење школараца буде богатије и садржајније. Потрудићемо се да нашим ученицима обезбедимо сусрете са успешним спортистима из Ниша и још више их подстакнемо на бављење спортом – рекао је Крстић и додао да ће Медијана бити пример другим општинама када је реч о сарадњи са школама.

Већ данашњи сусрет искоришћен је за најаву нових акција хуманог карактера а које ће највећа нишка општина организовати у сарадњи са основним и средњим школама. Прва ће бити реализована 9. децембра у сарадњи са Канцеларијом за развој и донације „Срб Борд 2016“ под називом „Другари за другаре“, где ће основци својим учешћем омогућити куповину комби возила за превоз ученика Специјалне школе са домом ученика „Бубањ“ у Нишу. На позив Завода за трансфузију крви у Нишу биће спроведена заједничка акција добровољног давања крви, и тако хуманост на делу бити показана још једном. У акцију „која живот значи“ планирану за 21. децембар, требало би да се укључе запослени у основним и средњим школама са подручја Градске општине Медијана, али и родитељи, што је био предлог неких директора.

Да подсетимо, на подручју Градске општине Медијана је десет основних и дванаест средњих школа са којима општина има изузетну сарадњу. У току је школа за непливаче, припрема се „Квиз знања“ а за најбоље зимовања и друге вредне награде.

 


#   спорт   школе   Медијана градска општина   економска школа   прво место   Школа моде и лепоте   градске општине   Милан Крстић   Гимназија 9. мај   Спортфест Медијана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима