Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Орлови" ремизирали са Бугарском, обезбедили пласман на Европско првенство

rssBookmark and Share

Лесковац 19.11.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

Фудбалска репрезентација Србије играће наредне године на Европском првенству у Немачкој, пошто је у последњој утакмици квалификација ремизирала са Бугарском у Лесковцу 2:2. "Орлови" доминирали у првих 45 минута, а онда у наставку дошли у ситуацију да "ваде кестење из ватре". Драган Стојковић Пикси води Србију на Евро, први пут од 2000. године, извештава РТС.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Фудбалска репрезнтација Србије играће после 24 године на Европском првенству, пошто је у последњем колу квалификационе Групе Г у Лесковцу играла са Бугарском 2:2.

И то једина лепа вест коју су нам "орлови" приуштили данас.

Екипа селектора Драгана Стојковића Пиксија још једном је показала превише несигурности и то против ривала који је много слабији, индивидуално и тимски.

Опет је Србија показала два лица у једној утакмици - у првом полувремену је доминирала, у другом примила два необјашњива поготка и на крају се вадила против скромне бугарске екипе.

Првих 45 минута проткли су у налетима српског тима ка голу Бугарске, а једини гол у том периоду виђен је у 17. минуту, када је Вељковић испратио акцију и после пречке Гудеља убацио лопту у мрежу Наумова.

Управо је голман бугарског тима у првом делу био најзаслужнији што "орлови" на полувреме нису озишли са већом предношћу, попто је бранио ударце Костића и Митровића.

У наставку меча умало катастрофа.

Бугари су из две прилике, после две велике грешке "орлова" дошли до преокрета, а стрелци су били Русев у 59. и Десподов у 69. минуту.

Када су видели да је ђаво однео шалу, српски фудбалери начинили су још један додатни напор и преко Бабића дошли до изједначења и ремија у 82. минуту.

Србија је тако изборила пласман на Европско првенство као другопласирана екипа у Групи Г, пошто је Мађарска, у истом термину, после преокрета савладала Црну Гору 3:1 и обезбедила прву позицију у групи.

Жреб за групе на Европском првенству биће одржан 2. децембра.

Коначна табела Групе Г:

1. Мађарска 18
2. Србија 14
3. Црна Гора 11
4. Литванија 6
5. Бугарска 4


#   Лесковац   фудбал   Бугарска   репрезентација   Драган Стојковић   Стадион Дубочица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима