Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворено првенство града Ниша у трекингу

rssBookmark and Share

Ниш 11.07.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

У недељу 15.јула на излетишту Бањица, у селу Островица надомак Нишке Бање, биће одржана трка по брдовитим пределима, познатија као трекинг.

Отворено првенство града Ниша у трекингу

За све заинересоване, припремљене су две стазе, једна краћа у дужини од 15 километара, такозвана планинарско – пешачка и дужа од 31 километар.

За учеснике је обезбеђен бесплатан смештај у просторијама Основне школе “Надежда Петровић” Островица, и неопходно је поонети врећу за спавање. Понуђена је и могућност камповања на излетишту Бањица, па је у том случају потребно понети сопствени шатор.

Излетиште Бањица има терен за одбојку на песку, уређено купалиште, камп простор, извор са минералном водом и предивну природу, па организатори позивају све заинтересоване да дођу и проведу један диван викенд у природи.

Награде су новчане па ће тако победници у мушкој и женској категорији на великој стази освојити 12,  другопласирани 8 а трећепласирани 6 хиљада динара.

Трку организује Удружење грађана "Рамонда Сербика Островица" и Планинарско-алпинистички клуб “Мосор” из Ниша, уз покровитељство Градске Општине Нишка Бања.

Пријатељи трке су Трекинг савез Србије, Планинаски савез Србије, Планинарски савез града Ниша.


#   Ниш   Нишка Бања   Островица   Надежда Петровић   Удружење грађана   Планинарски савез   градске општине   Планинарски савез Ниша   трекинг
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима