Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Парлић: Спречити хулигане да уништавају спорт

rssBookmark and Share

Ниш 20.02.2017. РТС, Бета, Јужна Србија Инфо

Председник регионалног Кошаркашког савеза Источне Србије Урош Парлић изјавио је да су организоване групе навијача Партизана и Црвене звезде, за које се претпоставља да су на финални меч Купа Радивоја Кораћа унеле пиротехнику, ушле у халу Чаир после договора свих надлежних служби

Парлић: Спречити хулигане да уништавају спорт

У халу Чаир одједном је ушла велика група навијача, тако да су ту гужву појединци "сигурно искористили да унесу бакље и друга пиротехничка средства".

Парлић је рекао агенцији Бета да је непосредно пред почетак јучерашње утакмице, из Београда у Ниш стигло по 300 навијача Партизана и Црвене звезде.

"У договору са комесаром за безбедност такмичења Вељком Богуновићем, полицијом и агенцијом задуженом за физичко-техничку безбедност, донели смо одлуку да они ипак уђу у Чаир. Процена је била да је то безбедније него да им се не дозволи да гледају меч", рекао је Парлић.

Он је рекао да је у халу Чаир одједном ушла велика група навијача, тако да су ту гужву појединци "сигурно искористили да унесу бакље и друга пиротехничка средства".

Парлић је додао да је све гледаоце који су пре тога ушли у халу обезбеђење детаљно проверило на улазу, али да то није било могуће и са навијачима у организованим групама.

Он је изразио жаљење због неспортског понашања навијача и бакљаде у којој је повређен Миодраг Радовић, члан Скупштине Кошаркашког савеза Србије.

Полицијска управа у Нишу још се није огласила поводом инцидента у хали Чаир у којем је Радовић задобио повреду ока пошто је ракетом погођен у главу.

Радовић, дугогодишњи градски функционер и бивши члан Већа града Ниша, задржан је на лечењу на Очној клиници након што га је Хитна помоћ на носилима изнела из Чаира.

Кошаркаши Црвене звезде синоћ су освојили Куп Радивоја Кораћа, пошто су у финалу победили Партизан са 74:64.


#   Ниш   Хитна помоћ   навијачи   Полицијска управа   хулигани   Партизан КК   Урош Парлић   Куп Радивој Кораћ   Регионални кошаркашки савез источне Србије   Црвена Звезда КК   Миодраг Радовић
@PartizanBC @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима