Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан прекинуо серију победа Црвене Звезде у Јадранској лиги

Bookmark and Share

Београд 06.02.2017. Бета, TimeOut.rs

Кошаркаши Партизана победили су у недељу увече у Београду екипу Црвене звезде са 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9) у дерби утакмици 21. кола Јадранске лиге.

Фото: Инфо-Г
Фото: Инфо-Г

Партизан је данас победио са 86:81 у 21. колу Јадранске лиге и тако нанео звезди први пораз у овом такмичењу у сезони.

Црно-бели су тако нанели први пораз Звезди у регионалном такмичењу од почетка сезоне.

Екипа Александра Џикића је друга на табели са скором од 16 победа и пет пораза, односно има један тријумф више од Цедевите. Звезда је и даље убедљиво прва са 20 победа и једним поразом.

Најефикаснији у Партизану је био је Вилијам Хечер са 20 поена, Стефан Бирчевић је додао 16 поена, док је Вања Маринковић, који није играо месец дана, утакмицу завршио са 13 поена. Бранислав Ратковица и Новица Величковић су постигли по 11 поена.

У редовима Звезде најбољи је био Лука Митровић са 14 поена, Милко Бјелица је убацио 11, а Чарлс Џенкинс 10 поена.

Радоњић: Партизан је имао више енергије

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је Партизан имао више енергије од његове екипе у вечерашњем дербију Јадранске лиге и додао да су црвено-бели одиграли лоше у одбрани.

"Очигледно је било од самог почетка да Партизан има више енергије од нас, одмах је то било прилично очигледно. Наша концентрација је била испод нивоа потребног да би у дуелу против Партизана могло да се игра квалитетно у дужим интервалима. Одбрана је била испод нивоа онога што се очекује", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

"Било је много грешака које је противник користио, а и деконцентрације у другим елементима игре. Ми смо у другом делу имали разлику која је могла да се исконтролише, али је Партизан у последњој четвртини одиграо боље од нас и дошао до победе", рекао је Радоњић.

На питање нашег новинара да је његова екипа у првој четвртини имала више слободних бацања него поена, Радоњић је клинуо главом и рекао: "То је била тактика".

"Читаво време је то било евидентно да постоји разлика. Постоји разлика у енергији, концентрација је била испод тога да бисмо ми имали добар меч. Ја не желим ни на који начин да баратам елементима који су сви познати, јер би то значило да обарам победу Партизана", рекао је Радоњић.

Црвено-бели су у последњој деоници постигли само девет поена.

"Мислим да нам одбрана није била добра и да је то разлог него што смо дали само девет поена", рекао је Радоњић.

Џикић: Велика победа, али има још да се игра

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је задовољан победом над Црвеном звездом и игром својих кошаркаша у дербију, али је истакао да то не мора ништа да значи ако тим направи неки пропуст у последњих пет кола.

"Мислим да смо сви имали прилику да видимо једну праву такмичарску утакмицу. Обе екипе дају врло близу од онога што могу да дају у овом моменту. Не причам о квалитету игре, већ о жељи да се победи. Јесте велика победа у смислу да је дерби је важан, али има још пет кола до краја, и да бисмо урадили нешто што причамо у свлачионици, не смемо да правимо глупости у последњих пет кола. Звезда је стварно добар тим, стварно добар тим, од један од пет па назад и добро играју", рекао је Џикић.

"Ниједан играч који је стао на терен није имао мање од 100 одсто жеље да победи у обе екипе.
Видело се од почетка да је нама и њима стало, просто стало. То је тако. И повређени и неопорављени и наши и њихови. Изашли су на паркет сви који су могли да стоје", рекао је Џикић.

Тренер није хтео да придаје већи значај чињеници да је Партизан прва екипа која је ове сезоне победила Звезду у Јадранској лиги.

"Прекинули смо им низ, ништа посебно. Океј, добили смо Звезду, али ако направимо нешто како треба у последњих пет кола, ово не би ништа значило", рекао је Џикић.

Партизан је много пута ове сезоне побеђивао у неизвесним завршницама, али је тренер Партизана оценио да то није морало да буде пресудно.

"Можда нам је то искуство помогло, али сличне завршнице имала је и Звезда и решавала је у своју корист, али на евролигашком нивоу. Да ли смо могли да играмо паметније, јесмо. Да ли су могли они, јесу, али жеља, адреналин, атмосфера, све се то помеша. Не можеш у овом тренутку да играш лоше и да победиш Звезду", рекао је Џикић.

Партизан у наредном колу гостује Цедевити, док Звезда дочекује Цибону.

Погледајте фото галерију са меча


#   Београд   кошарка   Партизан КК   Црвена Звезда КК   АБА   Александар Џикић   Дејан Радоњић   Вилијам Хечер   Стефан Бирчевић   Вања Маринковић   Лука Митровић   Милко Бјелица   Новица Величковић
@PartizanBC @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима