Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прва женска лига Централне Србије у шаху

rssBookmark and Share

Ниш 19.10.2018. Јужна Србија Инфо

Шаховски савез Централне Србије, уз техничку помоћ Дечијег шаховског клуба “ОСНОВАЦ” из Ниша, организује Прву женску лигу Централне Србије у шаху, за 2018. годину. Такмичење се игра у Нишу, у Апартманима “Лира Инн”, у петак и суботу 19 - 20. октобар 2018. год.

Илустрација
Илустрација

Учествују свега четири екипе: повратник из Прве лиге Србије - ШК "Рудар" из Костолца, који је ово такмичење освојио пре две године; затим фаворизована екипа "Шабачки ШК" из Шапца, као и два дебитанта, ШК "Параћин" из Параћина и Дечији шаховски клуб "ОСНОВАЦ" из Ниша.

Једини представник нашег града, Дечији шаховски клуб “ОСНОВАЦ” - покушаће "немогуће" - да освајањем првог места, после дугих 11 година нашем граду поново обезбеди женску екипу у највишем рангу такмичења - Првој сениорској лиги Србије!

Сада већ давне 2007. године, Ниш је последњи пут имао представника у Првој женској лиги Србије, али нажалост, од тада - па до данас, ниједна екипа из Ниша није учествовала у највишем рангу такмичења у женској конкуренцији.
Прилику за историјски успех клуба - који постоји свега ЧЕТИРИ године, а свакако и највећи успех екипног женског шаха у Нишу у последњој деценији, имаће екипа са просеком година од свега 15,8! 

Све четири екипе имају своје адуте и надају се што бољем пласману свакако, а ко ће се на крају радовати освајању победничког пехара - видећемо вероватно тек у суботу увече, око 20 часова.

Екипа ДШК “ОСНОВАЦ” у првом колу, данас од 16 часова, игра меч против екипе ШК "Параћин", док је други пар, а уједно и дерби првог кола, меч између екипа "Шабачки ШК" - "Рудар", Костолац.

У суботу од 9 ујутру, у оквиру другог кола састају се ДШК “ОСНОВАЦ” – ШК “Рудар”, Костолац и ШК “Параћин” – “Шабачки ШК”, Шабац. Треће коло, у суботу од 16 сати, доноси и дерби лиге између екипа “Шабачки ШК”, Шабац и ДШК “ОСНОВАЦ” из Ниша – у мечу који ће највероватније одредити освајача победничког пехара. У другом мечу састају се екипе ШК “Рудар”, Костолац – ШК “Параћин”.

Свечано отварање такмичења је у 15.45 у сали за игру.


#   Ниш   шах   жене   такмичење   ДШК Основац   Градски шаховски савез Ниша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима