Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Реми за крај успешне сезоне

rssBookmark and Share

Ниш 20.05.2019. ФК Раднички

Фудбалери Радничког и Младости ремизирали су 2:2, у утакмици последњег 37. кола Суперлиге Србије на стадиону Чаир.

ФК Раднички
ФК Раднички

Домаћин је у првом полувремену најпре пропустио две одличне шансе, а у обе ситуације је Хаскић каснио за делић секунде након аситенција Чумића.

Раднички је повео у 43. минуту сјајним поготком Петровића, који јелевом ногом са 20 метара послао прави “пројектил” и закуцао лопту у рашље иза немоћног голмана Росића.

На 2:0 повисио је Чумић у 53. минуту, када је покупио “отпадак” после шута Хаскића и одбране Росића, да би Младост смањила 120 секунди касније преко Радивојевића.

Коначних 2:2 поставио је Павловић у 75. минуту, пошто је искористио кикс домаће одбране и савладао голмана Ристића.

Раднички је сезону завршио на другом месту на табели, што му је најбољи резултат у домаћој лиги у историји клуба, а већ у јулу ће представљати Србију у квалификацијама за Лигу Европе.

РЕЧ ТРЕНЕРА

Ненад Лалатовић, Раднички:

-Честитаам и једнима и другима на игри. Још једном користим прилику да кажем да сам поносан на моје играче за све што су урадили у овој сезони. Оборили смо многе рекорде, први пут у историји Раднички је вицешампион државе, поново ћемо играти Европу, а подсећам вас да смо током читаве лиге доживели свега два пораза, оба од Црвене звезде, уз три примљена гола из пенала. Поносан сам што сам био део једнг оваквог клуба као што је Раднички, била ми је част и задовољство да радим овде у Нишу и мислим да смо сви заједно направили сјајне резултате. Хвала свима. И нашим навијачима и новинарима и свим љубитељима фудбала у Нишу. Сада идемо на заслужени одмор, а онда ћемо видети шта и како. Мени је вечерас истекао уговор са Радничким, а да ли ћу остати овде знаће се до 1. јуна.

Горан Станић, помоћни тренер Младости:

-Лепа утакмица и сматрам да је резултат реалан. Можда је Раднички имао више шанси, али ми смо залагањем у другом полувремену заслужили да освојимо овај бод. Завршили смо сезону као пети на табели, што је за Младост успех. Сада идемо на одмор, а онда нам следе озбиљне припреме за нову сезону. Радничком честитам на свему што је урадио и желим му пуно успеха у квалификацијама за Лигу Европе. 

РАДНИЧКИ – МЛАДОСТ 2:2 (1:0)

Ниш, 19. маја. Стадион Чаир: Новица Анђеловски (Качарево). Стрелци: 1:0 Петровић 43.- 2:0 Чумић 53.- 2:1 Радивојевић 55.- 2:2 Павловић 75. Жути картони: Грбић, Хаскић (Раднички), Лековић (Младост). 

РАДНИЧКИ: Ристић, Тодоровски, Ђорђевић, Панков, Црномарковић, Бондаренко, Нома, Петровић (од 60. Ранђеловић), Чумић (од 67. Александар Јовановић), Грбић (од 69. Алекса Јовановић), Хаскић.

МЛАДОСТ: Росић, Андрић (од 13. П. Јовановић), Милошевић, Шатара, Лековић, Ристић (од 84. Мићевић), Пејовић, Тумбасевић, Радивојевић, Л. Јовановић (од 56. Павловић), Тешић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Александар Јовановић   Младост ФК Лучани   Ненад Лалатовић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима