Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструисана куглана у СЦ „Чаир“ - први корак ка такмичења нишких куглаша

rssBookmark and Share

Ниш 03.11.2021. Јужна Србија Инфо

Куглана у Спортском центру „Чаир“ је реконструисана што је само први корак ка стварању услова за такмичење нишких куглаша по највећим стандардима која ће бити доступна и грађанима који се рекреативно баве тим спортом.

Реконструисана куглана у СЦ „Чаир“ - први корак ка такмичења нишких куглаша

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је са сарадницима реконструисану куглану и разговарала са руководством СЦ „Чаир“, такмичарима три нишка клуба и заљубљеницима у тај спорт.

Са СЦ „Чаир“ реконструисали смо куглану у седмици када је Србија одбранила титулу светског првака доневши из Пољске још једно злато што овај наш догађај чини посебним, истакла је градоначелница Ниша.

Настављамо да уређујемо и реконструишемо спортске терене, истакла је Драгана Сотировски и подсетила да је недавно завршена и реконструкција Стонотениског дома.

Суграђани, заљубљеници у куглање, од раних јутарњих сати су у куглани међу којима је и Миљојка Јовановић, која је зашла у 80. годину, најстарија је активна спортискиња која се три и по деценије бави куглањем.

„Наставићу да тренирам, ово ми много значи“, рекла је најстарија и још увек активна такмичарка Миљојка Јовановић која је са градоначелницом испробала нове кугле.

Придружио им се и Гале Кербер (Горан Шепа) који био је промотер наших куглаша на Светском првенству у Пољској, велики  заљубљеник у тај спорт.

Гале Кербер, који је у Пољској био сведок тријумфа српских куглаша, захвалио је градоначелници и директорки СЦ „Чаир“ Бранки Аранђеловић на препознавању и разумевању проблема нишког куглашког спорта.

Градоначелница Ниша разговарала је са Галетом, Миљојком, градским већником Александром Стојичићем, директорком СЦ Чаир“ Бранком Аранђеловић и њеним сарадници, са куглашима из три нишка такмичарска клуба о стварању још бољих услова за развој тог спорта где би израстали нови светски шампиони.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Кербер   Горан Шепа   Чаир СЦ   куглана   Куглана чаир   куглање
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима