Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трајковић одбранио светску титулу, три џиуџицу медаље за Србију

rssBookmark and Share

Алексинац 24.07.2023. Дејан Тасић, РТС

На Светском џиуџицу првенству које је одржано у Монголији, сва три репрезентативца Србије освојила су медаље. Освојене су по једна златна, сребрна и бронзана медаља.

Трајковић одбранио светску титулу, три џиуџицу медаље за Србију

Никола Трајковић из Алексинца урадио је у џиуџицу спорту што је ретко ко. Одбранио је титулу светског првака. На такмичењу у Монголији донео је Србији златну медаљу.

“Финални меч је био јако неизвестан, до самог краја, три поена сам губио три секунде до краја, али сам успео да останем сконцентрисан и да успем да надокнадим ту разлику и победим.” рекао је Никола Трајковић, двоструки шампион света.

Његов млађи брат Филип освојио је бронзу и то је његова прва сениорска медаља на Светском првенству.

“Сваки детаљ је важан од психичке до физичке припреме, тактике, технике, сваки такмичар се анализира појединачно и за сваког такмичара се спрема посебна тактика.”, истакао је [Филип Трајковић, освајач бронзане медаље.

Њихов отац и тренер репрезентације Драган каже да је такмичење било веома тешко.

„Никада јаче такмичење није било, сви су дошли од светских освајача медаља, са свих нивоа такмичења од правака Азије, првака Европе, светских шампиона, континенталних шампиона.”, рекао је Драган Трајковић.

И наш трећи репрезентативац, новосађанин Иван дела Кроче освојио је сребро.

“Јако сам поносан на целу моју репрезентацију, на цео мој тим и да смо осветлали образ нашој држави.”, истакао је Никола Трајковић,

“Велики је број тактичких варијанти које морамо да прилагодимо и нашим техникама и техникама које раде наши противницима да би смо могли да направимо разлику.”, констатовао је Филип Трајковић,

Пред нашим такмичарима су нови изазови. Већ на јесен очекују их Европско првенство у Загребу и Светске комбат игре.


#   Алексинац   џиу џицу   N&F џиу џицу клуб НИФ   Драган Трајковић   Никола Трајковић   борилачки спортови   Филип Трајковић   Монголија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима