Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трајковић шеф стручног штаба Радничког поднео оставку: „Нећу да будем део овог муља“

rssBookmark and Share

Ниш 10.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо, ФК Раднички

Унутар фудбалске арене Супер лиге Србије, одиграла се неочекивана драма ван терена. Шеф стручног штаба нишког Радничког Никола Трајковић, поднео је оставку након јучерашње утакмице против Железничара из Панчева. Суђење и судијске одлуке постале су централна тема. Очигледно незадовољство суђењем на терену довело је до радикалног корака Трајковића.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Трајковићеву изјаву преносимо у целости

– Ово што се данас десило је велика срамота за српски фудбал. Ја више не желим да будем део овог муља и зато сам одлучио да напустим српски фудбал. Одлазим зато што фудбал уместо да буде витешка игра, свео се на варање и крађу.

Управо због суђења на данашњој утакмици више не желим да будем у српском фудбалу. И нисам једини, због истих ових разлога и многи други људи заувек су побегли од српског фудбала. Не желим да ја или чланови моје породице доживљавају стрес због ствари које су потпуно ван спорта. Фудбалом могу да се бавим у Финској или Норвешкој. У некој таквој држави, овакво суђење не би разматрале судијске комисије и фудбалски савези, већ би ово био случај за кривични суд и вишегодишњу робију. Kод нас не сме ни да се постави питање одговорности.

Сви смо се прибојавали овога што се данас десило у Панчеву. На крају се тај сценарио и десио. Kоме ће одговарати судија Шегрт, који је данас опљачкао Раднички? Он ће се, као и до сада неки пре њега, провући и неће бити одговоран, јер они, који су га послали да одради задатак, ће га на крају спасити.

Понавља нам се исти сценарио, већ на 6 утакмица, било да играмо у Нишу или у гостима, да смо у апсолутној немилости бруталних судијских одлука. Не видим како неко својим радом и трудом може да се супротстави стварима које немају везе с фудбалом. Момци су данас изгарали на терену и сада, након свега што се десило на утакмици, ја треба сутра да им кажем да је све у реду? Не могу да им то кажем, јер није у реду и зато не желим да будем део српског фудбала. То не значи да ја не волим своју земљу, чак напротив, сматрам да сам патриота. Али ја не могу да будем део ове трагикомедије зване српски фудбал.

Није ово само одговрност Шегрта већ и људи из ФСС и разних судијских комсија које дају моћ овим шегртима. Kреатори су ипак у фудбалским институцијама. А ови на терену само њихови извршиоци. Зашто је то тако? Можда је то питање за правосудне органе, пре него ли за мене – фудбалског тренера.

Овде више нема одговорности. Нико није одговоран, а српски фудбал је уништен. На крају, мислим да ми је учињена и услуга. Свако ко може, он ће отићи из српског фудбала, неће се враћати у ову земљу и биће срећнији.

Хвала свим навијачима Радничког на искреној и безрезервној подршци екипи и мени током оба периода мог боравка у клубу.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Никола Трајковић   Фудбалски савез   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима