Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Веселин Вујовић нови тренер РК Железничар

rssBookmark and Share

Ниш 04.07.2018. РК Железничар

Историјски дан, не само за Рукометни клуб Железничар, не само за нишки рукомет, већ и за комплетан нишки, па чак и српски спорт. Веселин Вујовић, један од највећих рукометаша света свих времена, промовисан је, пред апролутно рекордним бројем представника медија, у новог шефа стручног штаба вицешампиона Србије.

Фото: РК Железничар
Фото: РК Железничар

-Ја сам стварно навикао на овакве догађаје и немам често трему, али све до данас нисам био сигуран да ли сам донео праву одлуку. Имао сам неколико понуда, размишљао сам, све док ми малопре, на наплатној рампи Наис, човек који наплаћује путарину није рекао да је ово велики дан за Ниш. Ја му кажем "ваљда за спорт у Нишу", а он "не, него за Ниш као град". И тада сам осетио благу трему да морам да испуним огромна очекивања. Овај дочек добродошлице је невероватан. Све што се догађа око мог доласка у "Жељу" је феноменално, испраћено и медијски на највиши начин. То показује колико и Србија и Ниш воле рукомет, колико је мој повратак у земљу у којој сам остварио највеће резултате добро испраћен. Сигурно да не бих дошао да нисам видео на утакмици са Војводином у финишу плеј-офа какве су реакције и председника клуба и градоначелника, са колико су емоција они пратили то. Некако су се те емоције поклопиле са мојим емоцијама. То је била нека додирна тачка, окидач, који је довео до тога да ја дођем овде. Исто тако, ови сјајни момци који су одиграли одличну сезону и не бих дошао да не верујем да они не могу више, боље, да могу да их научим да буду још успешнији на спортском терену. Нису они овде данас дошли да би увеличали моју промоцију, него ћемо након овога имати састанак и рећи ћу им какве их обавезе очекују, али верујем да нико од њих неће одустати, да ће од првог до последњег прихватити те задатке и да ћемо се сви заједно радовати новим успесима-рекао је популарни Вуја на промоцији.

Ако постоји човек који одговара оној излизаној фрази „њега не треба посебно представљати“, онда је то Веселин Вујовић. Као играч, између осталог, олимпијски и светски шампион са Југославијом, двоструки клупски првак Европе са Металопластиком, једном са Барселоном. Најбољи спортиста Југославије за 1986. годину и први добитник званичног признања Међународне рукометне федерације (ИХФ) за најбољег рукометаша света 1988. године. Као тренер, освајач два Купа победника купова Европе са Сијудад Реалом, првог издања СЕХА лиге са скопским Вардаром, бронзане медаље на прошлогодишњем Светском првенству са репрезентацијом Словеније. Репрезентацију Југославије предводио је до четвртог места на Олимпијским играма у Сиднеју, последњи је селектор заједничке државе Србије и Црне Горе пре њеног распада. Од тада, ово ће му бити први ангажман у српском рукомету. 

На тему амбиција, али и плана припрема, рекао је:
 
-Логично је да су амбиције да се освоји првенство и куп, да у СЕХА лиги, где ћемо се први пут сусрести са најбољим тимовима из региона, видимо на којем смо нивоу. Јер често не знамо праву слику српског рукомета док се не сретнемо са европским клубовима. Што се тиче појачања, већ су предузети кораци, неки момци су дошли, неки ће доћи, неки су и отишли, што је неминовно у спорту. Припреме ће, због почетка СЕХА лиге заказаног за крај августа, кренути око 20. јула. Пробаћемо да обавимо тај први део на Златибору, имамо заказано неколико турнира, са посебним акцентом на онај традиционални, међународни у Струги, где учествују изузетно јаке екипе. Искористићемо тај период да се спремимо што боље. Пошто је за мене све то ново, као и за ове момке, сигурно је да ће бити момената када неће све то функционисати најбоље на свету и савшрено, али и најдужи пут креће првим кораком. Они су већ направили тај корак, тиме што су вратили клуб, што су га стабилизовали, а мојим доласком се све то подиже на један ниво више. Ја ћу и од себе и својих сарадника, и од играча, тражити максимум, јер само тада можеш очекивати да ти се то врати. Колико ћемо у томе успети, у овом кратком периоду, видећемо, али колико сам ја разумео људе који су утицали на то да ја дођем, ово није краткорочан план. Ово је нешто што треба да Ниш великим словима упише на рукометну мапе Европе. Да се у Нишу на вратима од гараже, од кућа, пишу презимена ових момака, да деца цртају голове, да бране и да се Ниш, који јесте спортски град, постави на место које желе људи који воде овај град. 

Добродошлицу новом тренеру пожелео је први човек града Ниша Дарко Булатовић.


#   Ниш   Дарко Булатовић   рукомет   тренер   Железничар РК   Веселин Вујовић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима