Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш - са Старом планином и бањама - на московском сајму туризма

rssBookmark and Share

Ниш 09.02.2016. РТС

Ниш је прошле године посетило готово 11 одсто више туриста него 2014, што - ако се узме у обзир лоша приватизација тамошњих хотела - охрабрује туристичке посленике.

Фото: РТС
Фото: РТС

Већи број ноћења Ниш бележи не само због доласка пословног света већ и оних који тај град посећују на путу ка Копаонику или Старој планини.

Коридором 10, који би почетком нардне године требало да буде завршен, стиже се и из правца севера, али и са југа, у Ниш који је одвајкада био раскрсница. За оне који долазе издалека, близина нишкога аеродрома је, кажу, предност.

Иако има само две редовне линије, менаџмент аеродрома и развој туризма на југу и истоку земље виде кроз јачање нишке ваздушне луке.

Отуда ће се лепоте овог дела Србије заједнички представљати на предстојећем сајму туризма у Москви.

Од Ниша до бројних бања које га окружују неколико је десетина клометара. Нишка, Пролом, Луковска, Врњачка, Рибарска, Сокобања ... до два позната ски-центра Копаоника и Старе планине је 110 километара.

На Старој планини - најмлађем ски-центру у Србији - верују да близина Ниша, као административног центра Југоисточне Србије, може итекако да помогне.

Они који су решили да остану на селу, виде себи персепктиву. Обнављају се куће испод Бабиног Зуба, купује земља, реновинарју локали.... Од туризма, верују, овде итекако може да се живи.

 

Припремили: Драгана Сотировски и Јовица Крстић, РТС

Коментара: 0


#   Ниш   Луковска Бања   Сокобања   Стара планина   Копаоник   аеродром Константин Велики   Москва   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма
@


 


[ Додај коментар ]