Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела зимска сезона на Старој планини

rssBookmark and Share

Стара планина 15.12.2015. РТС

На Старој планини званично је отворена зимска туристичка сезона.

Почела зимска сезона на Старој планини

Смештајни капацитети у хотелима и сеоским домаћинствима су спремни, први гости су пристигли, а туристички посленици очекују да и ове зиме планину посети велики број домаћих и иностраних туриста.

Неуобичајено мало снега на Старој планини за средину децембра. Сезона отворена, али скијања још нема. Систем за вештачко оснежавање ради и стазе ће бити спремне за скијаше тек за неколико дана. Гости хотела на Јабучком равништу за сада уживају у сунцу и шетњи.

Сања Куркић из Београда први пут је на Старој планини и каже да су јој утисци одлични.

"Хтели смо да проверимо да ли вреди долазити и следећих година", каже она.

Задовољан хотелом и природом је и Ненад Буха, такође из Београда.

"Прилично сам лепо изненађен и управо смо се договарали како ћемо на један продужени викенд дефинитивно ове године да дођемо и проверимо и квалитет стаза", каже Ненад.

Без обзира на тренутно време туристички посленици кажу да су аранжмани ипак добро продају, а национална туристичка организација Стару планину види као једну од најатрактивнијих дестинација у земљи.

"Као Туристичка организација Србије промовисали смо и Стару планину у склопу наше кампање "Зима прија свима", тако да очекујемо да ове године Стара планина има доста посетилаца и домаћих и страних.", каже Марија Лабовић директор ТО Србије.

Општина Књажевац реновирала је ове јесени Планинарски дом на Бабином зубу са идејом да се посетиоцима понуди квалитетан смештај по прихватљивијим ценама. Дом располаже са осамдесетак лежајева.

"Очекујемо три групе наше књажевачке деце, а наравно биће ту и људи са стране као и сваке године. Што се тиче сеоских домаћинстава и сеоског туризма ове сезоне имамо 110 кревета више у односу на прошлу годину", каже Бобан Марковић директор ТО Књажевац.

Домаћинство породице Ћирић из Балтабериловца једино је уз хотел "Фалкенштарјнер" примало госте са ваучерима. За предстојећу зимску сезону кажу да су спремни.

"Гости су већ уплатили за Нову годину. Остало је само да падне снег и да почне скијање", каже Надица Ћирић, село Балтабериловац.

Ски центар на Старој планини има 13 километара уређених стаза, док у Хотелу, Планинарском дому и сеоским домаћинствима има места за укупно 1.500 гостију.

Коментара: 0


#   Стара планина   скијање   Туристичка организација   Скијалишта Србије ЈП   зимска сезона   Туристичка организација Србије   Планинарски дом     Марија Лабовић   Бобан Марковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима