Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Болнице се убрзано пуне, седница Кризног штаба најављена за уторак

rssBookmark and Share

Ниш 04.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Највише новозаражених је у Београду - 1.580 особа. Троцифрен број новооболелих је у Нишу 272, у Новом Саду 220, у Крагујевцу 169, у Краљеву 163, у Чачку 127, а у Лесковцу је потврђен 121 нови случај коронавируса.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Број новозаражених у Смедереву је 92, у Ваљеву 80, у Ужицу 78, у Зрењанину 77, у Шапцу 75, у Крушевцу 75, у Суботици 74, у Панчеву 73, а у Врању су регистрована 72 нова случаја коронавируса. 

На удару су претежно невакцинисани, кажу епидемиолози. Болнице се убрзано пуне. Корона, сматрају неки, није више само здравствени, већ социјално-психолошки проблем, а главни проблем је слаба вакцинација и не примењивање постојећих мера.

Седница Кризног штаба биће одржана највероватније у уторак, најавила је премијерка Ана Брнабић. "У уторак ћемо разговарати о актуелним темама, пре свега поново и поново и поново о вакцинацији, и шта још додатно можемо да урадимо", рекла је Брнабићева.

Навела је да много земаља скраћује период између ревакцине и треће бустер дозе са шест месеци на пет, о чему ће се разговарати и у понедељак на састанку Националног тела за имунизацију. 

Тренутна епидемиолошка ситауција је катастрофална, сви морамо да се уозбиљимо, то није само здравствени проблем већ социјални и психолошки проблем, изјавио је за Танјуг епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић.

"Сви чинимо државу и без обзира на то што је држава учинила пуно да обезбеди три ковид болнице, а ту су и здравствени раднци који морају да издрже све то, цех плаћају људи који нису оболели од ковида јер не може да им се пружи све оно што би требало да им се пружи, без обзира на то да ли је реч о малигним обољењима, кардиоваскуларним, плућним, дијабетичарима", рекао је Тиодоровић.


#   Ниш   Бранислав Тиодоровић   кризни штаб   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима